۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

DARI PENJURU DAPOR

Cerita hari Sabtu. 3 penjuru dapur semua penuh dengan xtvt. Tukang buat karipap berkumpulan, tukang masak untuk lunch & tukang baking queen cake untuk di bawa kenduri. Wah seronok hari ini boleh main masakmasak lagi.

Besen ni simbolik kerjasama dari mereka yang menguli karipap dengan jayanya. Rajin budakbudakni. Boleh diberi markah untuk Sains Rumahtangga (hahaha)

Masak yang simple. Ayam ni kalau digoreng dengan ketumbar amat sedap. Orang jawa punya febret ni taw. Bila main masakmasak ni dilla teringat kat lady Molly & Arri.


Last de queen cake utk majlis endoi Oya.
Pada tukang pembuat karipap terima kasih di ucapkan. Kualiti doh karipap hari ini lebih baik dari yang lalu. Begitu rapuh munyiknya...tq! Untuk Bibik jugak yang tolong kemaskemas amat di hargai. Bibik ni baru join kelab kami (ha ha ha). WELCOME TO DE CLUB, Bik!

3 comments:

Lady of Leisure June 12, 2010 at 11:52 PM  

amboi banyak gak masak, dengan ayamnya, sayurnya, karipapnya, yang merah tu sardine ka? sedap tuh.. walaupun selalu masak, tapi dulu kini dan selamanya sardine tetap menjadi pojaan hatiku tau hehe...
karipap tu kelim ngan tangan ke? tersusun elok..

dilaOHdila June 13, 2010 at 12:24 AM  

hahaha lady
panjang umuq hang, aku baru dok sebut
hak merah tu de sardine lah. aku boh KICAP sikit...

karipap tu mana depa taw nak klim lady. habis bogei isi dalam tu
tu pakai acu lah (hehehe)

deaf_angel June 13, 2010 at 12:28 AM  

dod, EPOK EPOK la dod

tiap kali aku balik KL, aku frust orang panggil epok2 karipap.

Karipap tu lain dod. Yang Indian muslim buat tu tiga segi atau rectangle berlapis2 kulit cam "curry puff orang puteh " ah tu baru karipap.

Nasib baik orang johor orang spore pakai epok epok hehe.

Dod, semenjak yang dah setahun tu kat pasar Geylang , dua makcik meninggal dunia lepas makan Rojak India Singapore, aku belum lagik nak makan la dod
hehehe, tapi rindu lak nak makan eh ko dah ingatkan haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts