۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

Monday morning

 

Biru yang tenang. Setenang air di laut dikala ombak menyepi seketika. Ewah pagipagi ni macam kena sampuk lak aku ngan ayatayat poyo ghini. Bukan apa pagi ni dah terasa macam tak best jek. Maklum pagi isnin pagi segala minggu sebelum berakhirnya hari jumaat. Bererti jumaat hari terakhir bagi orang yang bekerja. Melihat pada kebiruan terasa seperti didalam perutkapalterbang. Ye ke kapalterbang ada perot. Nak rasa duk kat tepi tingkap pun selalu tak pernah dapatnya (huhuhu) sian aku kan. So bila terpandang langit apa yang dapat aku gambarkan. Luasnya pandangan ini.....

 





View pokokpokok kering yang ada dibelakang rumah ni. Kakak dilla memang rajin. Habis semua rumput kat belakang rumah di machine habis. Yang tinggal hanyalah pokokpokok kering yang menunggu nak rebah. Kat rumah ni banyak pokok betik. Siapa yang dekat bangi nak buah betik ni datanglah rumah. Memang banyak giller tak payah beli dah. Satu pokok boleh dapat satu bakul. Banyak kan....



Duk kat overcea mesti selalu tengok daun maple. Lagi kering lagi shuntek. Tapi kalau kat rumah aku bukti yang nyata hanyalah daun betik. Lagi kering kadangkala menambat mata. Bergulunggulung bila dah kering tu. Janji shootlah dengan cara letakkan kamera anda atas tanah atau atas rumput. Tak perlu nak meniarap. Maka beginilah jadinya.....op satu lagi. Fokusing kena betulbetul supaya ianya tidak blur. Adjustlah lens tu dengan mata yang terang. Selamat mencuba.



Dramatik tak color ni. Yang bersimpul kat belakang tu sebenarnya paip plastik. Lupa pulak dilla nak letak tepi supaya tak serabut pemandangan mata. Tapi bila dilla mainkan tone color ni rasa paip plastik tu amat berguna.



8 comments:

Lady of Leisure February 8, 2010 at 10:05 AM  

dila camno nak amik gambo nak kasi langit jadik biru gitu... lawo la.. gambo dilla amik ke tu?

dilaOHdila February 8, 2010 at 10:12 AM  

lady....
ni dilla shoot semalam kat belakang umah bawah valleyball net...Jaring dah hilang ntah kemana. Tinggal besi & tiang. Petang2 kat sinilah depa dok baling bola lady.....

syahdu tengok awan biru yang sungguh cerah. dilla edit sikit tambahkan sikitkan biru pada tone tu......

HABIHA69 February 8, 2010 at 11:41 AM  

Salam pagi senin dilla...walaupun kelatnya hari Isnin nih...hidup perlu juga diteruskan, gambor yang menarik....tengok gambor nih...sayahdu..orak sabar pulak ngenteni dhino jemuah...hu..hu..hu

tunbegia February 8, 2010 at 1:59 PM  

sungguh biru,

salamm,

dilaOHdila February 8, 2010 at 2:50 PM  

salam ustad...
baru kerjo dino senen wes arep meduk jemuaah Yo (ahak arek endang hariney opo.....

TB
salam biru juga...
salam kelavu rak ono Yo (he he he)

4 Kay-E February 8, 2010 at 9:34 PM  

Sejuk mata memandang tengok gamabr Dila ni..
Cantik semuanya...

PINATBATE February 9, 2010 at 5:29 PM  

Dila..
toler getah kuwi feeling macam akar pokok melilit..atau ular sawa tersangkut..
kehkehkeh..

dilaOHdila February 9, 2010 at 6:38 PM  

tu aa kak pint...
bila dah jadi cam tu Tuler getah dah jadi cam ART lak erk (ahak)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts