۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

HOLIDAY

 

 Title ni macam gempak jek kan. Bukan apa aku cuma rasa teruja aaaa sekejap bila masuk rumah LieyaPutrajaya. Percutian mereka yang sungguh indah. Disaksikan oleh pokokpokok Pine. Waduh Lieya ....indah lah. Bila lah aku nak sampai sana. Tak jauh mana pun kan. Hanya di Sabah saja. Tapi walaupun tak jauh namun aku tak pernah sampai sana. Ada uraura plan tahun ni cadangnya. Uyie & Shidah rakan outing yang biasa meredah benua tu ada cadangkan jugak hari tu. Insyallah kalau poket penuh boleh lah terjah. Janji ongkosnya ada bah!

 

 Terlanjur cerita pasal holiday ni ada lah beberapa keping photog yang aku nak sharing last year punya family trip ke shenzen. Apa yang seronok bila jalanjalan ni aku suka tengok view tempat orang. Tengok karektor orang dalam shoot candid ni pun best jugak.

wǒ men cóng mǎ lái xī yà。qián lái zhōng guó fǎng wèn gāi guó

 


4 comments:

Lady of Leisure February 10, 2010 at 11:37 PM  

aduh syoknya kalau pi holiday boleh amik gambar mcm ni...

~~ciklinn~~ February 11, 2010 at 8:17 AM  

wahh best nyer...jauh tu bercuti... linn semenanjung ni pun tak aBIS lagi kak... hehhehe insyallah ada jeki tu nanti kita gi sama2 ke KK huhhuhu....

kak kalu linn nak dpt kan gambar bokeh yg cantik2 mcm akak... beginner mcm linn ni kan..lens apa yerk yg kena ada......

dilaOHdila February 11, 2010 at 9:15 AM  

Lin...
untuk bokeh semua kITlens boleh kita dapatkan BOKEHNYA. Cuma dari segi soft bokeh saja berpandukan pada setiap lens. Lagi aperture rendah kita boleh dapatkan BOKEH yang shuntek. KITlens d3000 tu lin boleh buat macam tu. Apa yang lin kena buat cuma letak menu dekat CLOSEUP (yang ada tanda bunga tu). Perhatikan titik FOKUS point dalam Viewfinder tu. Mainkan tutik tu kekanan kekiri atau tengah. Kalau D40 kak dilla ni hanya punya 3 titik sahaja berbanding D90/D80 banyak fokus point. Memang best...
So bila lin letak titik point dekat tgh maknanya Bokeh akan ada dikelilingnya. kalau titik point dekat tepi kanan maka kiri semua tu akan Jadi Boleh dan seterusnya. Kak dilla nasihatkan apabila nak shoot objek atau apa saja pastikan dalam viewfinder tu Objek utama hendaklah terang. Kalau tak maka akan jadi blur.....(ini yg kak dilla selalu praktikkan)

Idida Aziz February 11, 2010 at 9:33 AM  

kene bercuti juga dila...release tension tsu...
kitorg cancel nk gi cuti ke shenzen then ke hongkong disneyland tahun ni mengenangkan agak sukar juga nak naik train ke hk dland dengan ngangkut 2 org budak tecit yg lasak tuh...tgk pic ni best la pulak...xper la..tunggu anak2 dh besar skit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts