۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

Koleksi 2009

Koleksi photog lama. 2nd class photography under cikgu Hadi. Dah lama tersimpan didalam
file Raw. Tak tahu nak tukar lagu mana (ha ha ha) poyo tak aku. Masa ni mmg dah borink
giller. Semalam cari godek punya godek jumpalah coverter utk convert photog ni, bestnya!



11 comments:

Idida Aziz January 5, 2010 at 10:24 AM  

kita pnh gak gi kursus ngan hadi...tp ibarat mcm tak pnh pg la...hehehe..org lain dh tere ngan button yang ummi nih terkial2 nak carik...

dilaOHdila January 5, 2010 at 10:40 AM  

Oh umi pernah follow class cikgu hadi ke, bestkan:-)
benda ni kena try & error ummi. kesilapan yang kita buat tu bagus ekcelli.jangan putus asa maih kita cubba lagierk.... he he he

eynda January 5, 2010 at 4:21 PM  

Kagum :-)

deaf_angel January 6, 2010 at 8:30 AM  

dod, lepas snap no 3 tu ko ada basuh tak benda tu ke terus pakai balik?
haha.

aku nak gi pasar la dod, nak snap gambo kucing pasar haha

dilaOHdila January 6, 2010 at 9:03 AM  

Ha ha ha Dep, siut lah hang
aku rendam dalam Klorox tu hahahaha

Nyda
tq nyda
wah nak msuk umah baru erk

Uncle January 6, 2010 at 10:00 AM  

Gambar last tu memang melecun habis!

dilaOHdila January 6, 2010 at 10:18 AM  

hahahaha tq uncle...
tu main ngan shutter speed

deaf_angel January 6, 2010 at 10:19 AM  

dod,
mula2 aku ingat s90 tu cam compact camera lain, iklan tipu buat gimik je,
sekali tu aku heran, masa krismas, tak pernah aku tahu ada kamera pt & shoot boleh sold out kat tiap2 kedai kamera, sampai orang kena pre-order advance.
aku beli kat harvey-norman, pun tinggal dua set aje.

sebagai orang suka snap gambo tapi pemalas, aku suka kamera ni.
low light, dia siap ada satu mode dah ready.
Functions dia semua very stylish cara pakai ring depan tu semua, dah tu kat belakang tu ada knob sensitive boleh putar2 lagi. Style dod!!

aku elak pakai auto walau pun kamera pt&shoot, aku godey2 aperture/speed smua, cuma full manual mode, aku belum try lagik.

aku suggest ko yang pakai dslr, maybe try s90.
kecik, taruk dalam poket ko boleh bawak gi mana2.

dod, satu pesaing s90 ialah LX3 panasonic. Ko cek out ni, tapi LX3 dah setahun kot?
lagipun LX3 zoom cuma 2x, yang ni 3.8x
LX3 besar sikit, dan lagi mahal pung

dilaOHdila January 6, 2010 at 10:25 AM  

dep....
aku memang dah jatuh chenta ngan S90 ni...
menurut kata kawan aku kat Cari.com dia beli kat penang rm1400 jek. kat kl rm1450. aku tengok nice lah s90 ni. senang nak masuk kocek. ada duit boleh lah beli. duit tarak nampak gaya aku HANYA DAPAT GIGIT jari jer ler...
tq dep about xplaination ni...best !!!!

deaf_angel January 6, 2010 at 10:34 AM  

masa aku beli tu,
last2 aku dapat
-dua bateri
-dua 8gb sd kad
-beg original aku kasi balik, aku dapat lagi best nye, kecik je tapi siap ada sling kat bahu lagik
-tripod kecik tapi ada la jugak
-siap seller taruk screen protection lagik huhu
-gerenti extend jadi tiga tahun


ko gi try sendiri dod, kalo baca reviews websites kamera, i think rata2 cakap this is ok la.

dilaOHdila January 6, 2010 at 10:40 AM  

huaahahahha dep
nak nangis aku
aku ska tengok photog kat screen s90 ni
macam dlsr lak....bestnya siapa yang telah memiliki gadis s90 nih....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts