۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

WILDLIFE PIC





Anjung











Exif

Shutter  1/100
Aperture f/5.6
Iso 200
70-300



Hornbill Kuala Lumpur meninggalkan seribu kenangan. Disinilah dilla shoot semua ini. Hornbill merupakan sebuah restoran yang terletak berhampiran dengan Taman Burung Kuala Lumpur. Tiket nak masuk taman burung ni tak silap dalam Rm18. Dibuka dari jam 9.00 am - 6.30 pm. Kalau nak shoot burung yang suka terbang tinggi memang agak payah jugak lah. Kena ada lens panjang. Tapi kat Hornbill ni tak perlu tu semua. Burung-burung ni begitu jinak. Ada yang curi-curi makan taw. Hulur jek pinggan kan tepi tu tak payah kita ajak-ajak ayam dia pasti sua muncung tajam tu main terkam ajer! Adakala rimas lah pulak. Tengah sesedap nak makan datang ajer dia ni. 

Pokok pun tak ler jauh sangat. Sebelah menyebelah ajer tu. Burung-burung semua bertenggek kat situ. So memang senang nak tengok moment burung berchenta pun ada jugak. Waitress Hornbill ni dah paham sangat karektor burung-burung kat sini. Siapa pasangan si dia tu semua dia orang tahu, lawwak lah pulak tu (ha ha ha).Time bila burung ni suka datang semuanya dia orang tahu. Bagus jugak kan. Satu info yang berguna.  Memang best duduk kat sini. Sambil tengok burung Enggang. Kalau dari taman burung rasanya agak susah nak cari view yang menarik. Sebab burung enggang ni memang suka terbang kat pokok yang tinggi. Di hornbill ni memang ada port yang menempatkan si enggang dan kekasih hatinya disini.......

1 comments:

Uncle November 7, 2009 at 1:35 AM  

Tu burung betul ke plastik? Cantiknya, alahai.....Uncle dah surrender la...camera dah serah balik..geram..jap2 kuning, jap2 biru....tension betul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts