۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

IDOLA KU









2nd time jumpa Zubye kat Warta Bangi.




Adriana & Asya. 1st job.



Diantara murid-murid yang mengikuti kelas CikGu Zubye di DINASOUR PARK

Dalam dunia fotografi ni aku amat meminati dunia kanak-kanak. Moment kanak-kanak adalah sesuatu yang teramat indahnya. Memang agak sukar untuk melakarkan yang terbaik diawal permulaan. Namun apabila kita sudah jatuh cinta dalam dunia kanak-kanak ini maka MATA,HATI & PERASAAN bersatu bagaikan melihat, merasai dan menghayati setiap pergerakkannya. Alangkah baiknya jika kita dapat menjiwai sepenuhnya.

'AUDREY WOULARD' yang boleh dijadikan bahan rujukkan dalam dunia fotografi kanak-kanak ini.

Apabila Cikgu Hadi bercadang untuk mengadakan class untuk kids potraiture, aku lah orang yang paling seronok sekali waktu itu. Apabila diumumkan nama Zubye menjadi tenaga pengajar untuk class ni nanti makanya dah tak sabar menanti hari. Hari-hari tengok kalender bila lah nak sampai tarikh yang dipangkah dalam kalender ni erk. Pengenalan, Zubye adalah seorang 'lady photographer' yang sememangnya begitu terkenal dengan dunia kanak-kanak ini. ZUBYE pemilik galeri Eyesofgrace. Dialah IDOLA ku. Zubye mempunyai eyecontact yang begitu mendalam dengan dunia kanak-kanak. Tidak puas untuk menatap sekeping potrait yang Zubye hasilkan dalam karyanya. Kesemuanya mempunyai jalan cerita yang sungguh berbeza. Penceritaan dalam setiap kepingan gambar penuh penghayatan.

4 comments:

Uncle October 15, 2009 at 4:47 AM  

Comel budak2 tu semua. Uncle teringin nak ambik gambar orang pulak nanti!

kuizikel October 15, 2009 at 4:00 PM  

bila kita nak tere cam zubye ni kan...hheehheheh...

tapi audrey tu mmg takleh thn la tgk gambo2 dia, menangis meratap :D

takpe sis, kita slow2.. yakin bole!

dilaOHdila October 15, 2009 at 4:39 PM  

tq KUI
hang nak menangis tengok audrey
aku lak rasa nak meroyan tengok audrey punya penangan ni kui (hu hu hu)

4 Kay-E October 16, 2009 at 1:52 AM  

Geramnya tengok budakkecit tu pakai tudung. sungguh comel..

Dila ikut Zubye ye.. Bestnye ada xtvt mcm tu. Boleh share & belajar kan?

Lama dah k-ita tertinggal entry Dilla. Nnt kena kejar balik mana2 yg tertinggal.

Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts