۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

Malang x Berbau



Tq kak PINT. Award dari pinatbate....




Semalam asyik leka shoot lampu kat CaYOO ni tetiba Cik NIKON ku stuck pulak. Mak aih apa sudah jadi ni. ERROR! PRESS SHUTTER RELEASE BUTTON AGAIN! Tukar lense bagai pun tak jalan jugak. Dekat ViewFinder sudah gelap sudah. Aduh mood ku tetiba jadi sedeh pulak ni. Rasarasa tak usik apa apa pun tadi. Capai hp terus call ayahchu untuk dapatkan info tentang masaalah teknikal cam ni. Jawabnya kena hantar service jugak lah. Adui NIKON tanpamu siapalah aku. Pagi tadi terus called NIKON service dept. Jawapan yang serupa jugak. NI dah siap pack apa yang patut. Maka dengan esok lah bermula diriku tanpanya. Berapa hari berapa bulan tu tak boleh nak jangkakan. Apepun tq pada Acap kerana sudi utk meminjamkan D80 untuk Maksu. Sementara acap ada kat sini bolehlah maksu hilangkan kerinduan pada CIK NIK ON nun disana. 25 Julai ni dilla akan ke Taman Negara (TreasureHunt) selama 2 hari. So terpaksa jugak lah bawak D80 milik Acap buat seketika.

Lampu atas tu shot yang terakhir sebelum Cik NIK ON ku terpadam...... (uhukuhukUhuk) sedih ni.

CIK NIK ON ku dah sampai dengan selamatnya di Menara PKNS PJ petang tadi. Setelah ditelaah oleh doktordoktor teknikal memang sah dan sahih masaalah pada shutter. Sediakan ajerlah rupiahnya lebeh kurang RM500 PLus Minus (huhuhuhuu). Kena gherja kereh bulan ni nampak gaya. Adei.........

26 comments:

LITTLESTARS July 3, 2009 at 4:07 AM  

alamak... cianyer kak dod....

Helmiyani July 3, 2009 at 5:58 AM  

masyaallah.. ciannya kat hang dilla.. sebabnya aku tau nikon hang tu dah kira boipren han dah.. memang tak lekang.. malm pun aku kmpom hang mimpi kat encik nik bin on tu... aku doakan nikon hang cepat2 baik.. insyaallah tak lama kot depa service... :)

atty's July 3, 2009 at 8:39 AM  

semoga cik nixon dila sembuh ngn cepat..

deaf_angel July 3, 2009 at 8:41 AM  

dod
ko beli baru latest model la.
yang rosak ni ko kasi aku dah huhu

dilaOHdila July 3, 2009 at 9:03 AM  

Salam sahabat ku smeua

UHUK (nangis sikit lagik)
arinih aku dah hantar CIK ABANG NIK ON aku kat sinun
So sementara waktu ni aku pinjamlah Acap punya D80 dulu ne. Adui sakit jugak nak berpisah. Semalam Tidor tak lena. mengenangkan kesakitan abang NIK ON dilla ni hah. Pasrah apa yang terjadi. Dah puas lenjan aku gunakan so tiba masanya nak kene hantar umah sakit. Apa pun aku tetap setia pada yang SATU. Akan KU nanTIkan Kepulangan ABANG NIK ON ku nanti. Ku tunggu mu dipintu rumah (HUHUUHHUHUHUU CAYYOOOOO!!!!)

** betul kata NUNU
aku mendambakan diriku pada abang NIK On selama ini. apa yang aku abadikan memory photo tu adalah semuanya dari naluri hati. Makanya bila aku tiada MOOD memang TAK AKAN jadi yang terbaik. Oleh sebab tu lah MOOD adalah SUMBER kekuatanku....

TQ aberibadi.....aku sayang kalian semua

Puan Iza July 3, 2009 at 9:43 AM  

Alahai ciannya kat acik dilla....cik nikon rosak yea....tak per, minta2lah kejap orang tu baiki kan...:-).

re: a'ah, tu kusi beli kat ikea....

cikbedahlaser July 3, 2009 at 9:56 AM  

sangat sedih cerita ini
uhuhuhuhuhu
ape nk buat ekkk
dah la nik on tu mcm nyawa...
kan kan kan...

re: tu lah kak...sy dah ternampak tajuk ni mlm td.... x sempat baca je...

yong ibu chem July 3, 2009 at 11:39 AM  

dilla..aku dpt rasakan apa yg kau rasa tu..kan pernah jadi cam cik nik on kami tu..tetiba sakit lak..huhuhu

cepat2 lah bwk gi jumpa 'doktor' dilla...

psst: lama dah aku tak jenguk kau dilla..makin malatopsssssssss pics!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mrs khairul July 3, 2009 at 2:14 PM  

moga boypren cik dilla cpt sembuh ye..amin...

Portdy July 3, 2009 at 3:39 PM  

hmmm,

sabar dill,
cepat2 gi antar klinik,
lepas tu gi menembak lagi okay?

cikbedahlaser July 3, 2009 at 3:43 PM  

aiikk akim pon sama rosak meh??
owhh rjin ekk lepak hj tapah skrg...
lalalalal

kuizikel July 3, 2009 at 4:33 PM  

alahai.. slalu aku jd camtu bila bateri abis je..huhu

☆ lieya latif ☆ July 3, 2009 at 5:07 PM  

alahai sedih akak kan.....nyawa tu rosak....harap2 takde ape2 yg serius laa yeak.....

tenyum tikit!!!

[siti] July 3, 2009 at 6:34 PM  

shutter jam tuh. huhuhh.

dilaOHdila July 3, 2009 at 7:08 PM  

yer lah siti
shutter JAM
dah called NIKON tadi
sedia ajerlah PITIHNya
HUHUHHHU RM500 +- tuk adei

madamct July 3, 2009 at 8:44 PM  

aik kak..ct punya sudah elok akk punya lak problem..adehhh..sib baik ari tu lense jer yg problem dan still under warranty if not mau melayah gak rupiah ku itu kak..huhu

den rasa cam ko rasa gak kak..siap mimpi2 ha psl kamera klo tido malam..wakakaka..

dilaOHdila July 3, 2009 at 9:06 PM  

ehhehehhe siti
tu lah penangan kalau chenta tang ni
camano nak buekka
tak porlah...pengorbanan ni namanya
(HUHUHUHU)

Labu-Labi July 3, 2009 at 9:48 PM  

abang Nikon suruh ko puasa kejap tu...hehe..sabo2..!!

dilaOHdila July 4, 2009 at 12:41 AM  

hahahhaha LABU siot!!!


tu aaa Puasa duluk
nak raya nanti senang

FarEast July 4, 2009 at 12:18 PM  

owh ... dulu kalau jadi mcm tu, error mesti dkt lens ... cuba try banyak kali masukkan lens ... buka masuk ... buka masuk ... sebab dulu pernah jadi kan camera faiz

FiDa@aMiDa July 5, 2009 at 12:33 AM  

salam kak dila yg kelab wanita wmc ker?

ingat amida lg?

baayah July 5, 2009 at 12:56 AM  

salam dilla....
wah, dh aktif kt sini plk ye...ptt la akak selalu mai kt umah lg satu tu, x update2 lg...heheh...bila nk update FP plk?

ala, knp plk dgn cik nikon dilla tu...akak hrp moga cpt2 la cik nikon dilla sembuh ye...

Uncle July 5, 2009 at 5:33 PM  

Dear Dila.
semoga semuanya selamat dan panjang umur............

FiDa@aMiDa July 5, 2009 at 5:46 PM  

salam kak dila

kabare? wes mangan urong?

terjumpa blog kak dila masa singgah blog mamafami...ternmpk kat ruang komen hehehe

itulah tak sangka jumpa kak..mida pon rindu gak

baru lg kat sini..selalu2 lah singgah sini :) nanti mida letak blog akak dlm list mida kita tukar2link

nur July 5, 2009 at 6:54 PM  

salam windu dilla,

alahai cian dilla...cik ni kon tu tak sihat..cepat2 buat berubat...kalo knur pun tak leh tidur di wat nya.

akubye July 6, 2009 at 10:28 PM  

aku paling takut hal sebegini berlaku... nak plak ado job.. isk!! mintak selisih!!.. saba yo lah... nanti sehat lah dia tu ... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts