۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

OUTING ke Kuala Sepetang




Objek yang ada kat kg nelayan ni.



Tak jauh dari warung Kak Nur ni ada Kilang memproses Arang. Memandangkan waktu kilang pun dah tutup operasi maka dapat shoot hanya dikawasan luar sahaja. Menurut ayah ina disinilah Xplorerace yang pernah keudara di Tv suatu ketika dulu.




Model cilik Monggo Mamper'Husna'. Pada awalnya sungguh pemalu dan agak sukar untuk melihat Husna tersenyum. Tapi akhirnya.....dapat moment yang sangat berharga buat acik dilla. Terima pada Umi Husna (Ina & CO) yang banyak membantu kami dari A sampai Z semasa kami berada disana. Terima kasih Ina.....



Balik dari naik Bot keliling kg nelayan ni kami terus ke Warung kak Nur untuk rasa mee udang. Sepinggan mee udang ni Gred B hanya Rm8 hinggit dengan 6 ketul udang yang sungguh fresh. Setiap restoran yang terdapat disini ada mee udang tersendiri termasuklah gerai makjah & Mak teh yang POPULAR dengan kehadiran TV3 suatu ketika dulu. Ada jugak lalu tapi mak aih urangnya terlalu ramai sangat. So kita memilih warung kak Nur yang tak kurang hebatnya Untuk naik bot ke kampong nelayan ni hanya Rm60 hinggit selama 45 minit perjalanan. Best...dapat lihat perkampungan nelayan yang sebenar.










Ini adalah kuarters Pusat eko disini. Memandangkan chalet dah penuh maka kami ditempatkan dirumah ini. Best sangat. Kawasan luas. Ada 3 bilik & kami semua tidur kat luar. Kami sewa untuk 2 malam. Terima kasih pada En Zainol atas bantuan yang diberikan.


Hari jumaat lepas uyie, syidah, Ita & dilla memulakan perjalanan untuk outing ke Kuala Sepetang. Lepas pukul 5.30 jek dia urang dah tunggu kat depan gate opis & tak sabor sabor nak memulakan perjalanan ni. Kira pertama kali dapat bercuti dengan dia urang ni. Berhenti rehat dekat R & R Tapah. Lapor perut wei. Entah pukul berapa nak sampai chalet ni nanti. Baik isi tong dulu sebelum tong berbunyik. Sampai R & R tapah dalam pukul 8.30 malam. Perhentian yang penuh dengan manusia. Maklum cuti sekolah dah bermula. Memang jem giller. Tempat nak makan pun kena Q. lapor punya pasai terpaksa jugek lah nunggunya.


12 comments:

PINATBATE June 1, 2009 at 11:31 PM  

Wah!..R&R tapah memang sesak kalu cuti tapi sbb pemandangan lanskapnya cantik dan surau pun santai..kakpinat suka singgah situ..mesti beli jambu dgn kuah rojak Mak Bee kat situ...
Cepatlah..bila mee banjir nak keluar ni..tak sabar!

Fly June 2, 2009 at 12:50 AM  

salam Dilla, mesti enjoy dan hepi sesekali kuar bercuti , dapat lapangkan fikiran kan. E-ein dah besar sikit nak ajak catlina bercuti gaklah, dalh lama kami x bercuti ni.

atty's June 2, 2009 at 8:53 AM  

salam dila..sonok nya g cuti2..

dilaOHdila June 2, 2009 at 9:45 AM  

tq atty, cikGu Fly & kakpint
ada banyak lagi cerita tentang kuala sepetang ni.dilla tengah susun photog utk dijadikan cerita travelogue edisi kali ni...
harap sabar menanti erk...(hehehehhe)

Uncle June 2, 2009 at 1:23 PM  

Dear Dila.
Nampak macam best, cerita sikit pasal chalet dia, then apa ada lagi kat situ? Kalau best boleh pergi nanti masa cuti.

4 Kay-E June 2, 2009 at 4:18 PM  

Menarik lah tempat ni... Best outing mcm ni ye :)

PINATBATE June 2, 2009 at 8:22 PM  

fuhh...mee udang tu sungguh mendebarkan!

dilaOHdila June 2, 2009 at 8:59 PM  

hehhehehe Kak PINT
rasa lah mee udang kak NUR tu
terang kat kak......
mengasyikkan rasanya.......

deaf_angel June 3, 2009 at 1:08 AM  

dod the boats nye pics lawa
smua lawa cuma the boats tu something different la kat blog ko

☆ lieya latif ☆ June 3, 2009 at 9:14 AM  

ish ish kak dilla...enjoy lieya tgk pic ni sume....cantik2 n unik.....tapi paling tak tahan mee udang tu.....dah meleleh2 air liur ni.....ari tu pi perak ingat nak gak cari tapi mase plak kesuntukan ....huhuhu takpe laa, tgk pic kak dilla ni pun dah terubat ....cewah!!! he he hehe

kucingorengemok June 4, 2009 at 10:11 AM  

syok asik dgr org cerita mi udang, tapi sbnrnya tak heran sgt sbb tak brp minat udang, hehe... perlukah saya mencubanya juga? :)

yong ibu chem June 5, 2009 at 1:23 AM  

mmg gempak sehhh shots kau dilla!

shoot sambil holiday..wah mmg heavennnn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts