۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

OUTING MINES & LAMAN MENGALIT













30 comments:

PORTDY May 5, 2009 at 8:24 AM  

Dill,

tak kan 2 gambar je kot..tak puas ah..

we want more! we want more!

dilaOHdila May 5, 2009 at 8:29 AM  

hehehehe prtd...
ekcely banyak lai
tak dan nak edit
sat lagi nak kasi habis ni.
tunggu erk 9hehehehehe)

♥ aimi @ kamalina ♥ May 5, 2009 at 9:54 AM  

ala dilla..takkan 2 ketui ni je... huhu..nakla tgk lagi...cepat2 edit..

yong ibu chem May 5, 2009 at 1:20 PM  

yeah dilla..you go girl!
kitorang pun baru pas shoot gmbr2 munga..

dilaOHdila May 5, 2009 at 1:44 PM  

hehhehehe kay & Yong
aku baru nak mula
jap erk aku tunjuk gambor air
tapi x menjadik aaaaaaaaa

yantz-yeem May 5, 2009 at 2:54 PM  

salam kenal...wah minat kita sama deh....suke amik gambo...nmpk dah pro jek nie...sama-sama la kita pon baru belajar ahahahaha

mrs khairul May 5, 2009 at 2:57 PM  

dila!! wah dah buat part time photog ye skrag..ble lah ek nnt niza hire utk family shoot..heheh

~~ciklinn~~ May 5, 2009 at 3:13 PM  

kak dilla nak lagi gambar....

dilaOHdila May 5, 2009 at 3:20 PM  

Niza, cik lin miss u so much
aku terhegeh2 nak edit ni hah
hehehehhe....
nanti aku tunjuk photog skodeng erk kat MInes
kena tutup mata taw..ini lens bagus nyer (huhuhuhu)

[siti] May 5, 2009 at 3:23 PM  

tak ajak!!

Portdy May 5, 2009 at 3:27 PM  

tu dia

sudah tambah...
tapi tak cukup le hehehe

ez May 5, 2009 at 3:42 PM  

bestnye..
kita pon nak blajo menebak la..ehheh

dilaOHdila May 5, 2009 at 3:47 PM  

Huhuhu cik siti, ini plan main terjah jek
uyie yang datang jemout kak dilla arituh. nanti kita gi sama erk cik siti....

Port
nak buat ni nak kena ada idea, idea ada tapi busy lak ngan keje nih. jap erk

en.....
yoklah. kita gi zoo 23 may

yong ibu chem May 5, 2009 at 4:42 PM  

DILLA...tu dia..penangan dslr!
addicted kan!
aku suka tgk pic yg ala2 bokeh ni..tp tu ar..amik gmbr kanak2 ssh ar..depa tak pegun..ssh nak fokus!

☆ lieya latif ☆ May 5, 2009 at 4:58 PM  

lieya rase, acik dilla kene wat tutorial laa camne nak gunekan compact camera tuk snap pic2 yg menarik....hi hi hi....

dilaOHdila May 5, 2009 at 5:10 PM  

salam Lieya...
boleh ajer. tak kira kamera kompaq pun boleh
cuma bezanya kamera compag kita tak leh nak capture air terjun, air sungai , air paip utk dapatkan speed yang slow macam dlsr ni. so kalau kita guna compaq titisan air tu tak berapa jelas sangat. tapi utk angle food memang boleh sangat. untuk kids potrait pun boleh jugak ikut pada button gambar budak tu. kalau nak closeup gunalah yang ada tanda bunga tu lieya.... kalau guna auto bila malam kena gak guna TRIPOD. kalau tak nanti banyak noise sebab gambar tu goyang.....

yong...
sama ler ngan teman pun. suka benor pada DOF tuh. try yong guna 70-300, best!!! nanti kalau gi outing dekat2 sini leh aa pinjam.
yong, semalam kui beli dah 35 mm, best giller

Portdy May 5, 2009 at 7:27 PM  

oo ok cukup-cukup Dill!

tengok gambar tetes - tetes air itu dah cukup merembeskan keterujaan!

ah ternganga sekejap aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

deaf_angel May 6, 2009 at 12:05 AM  

dod ko tak ambik landscape ke, pemandangan2 ke eh? aku nengok ko asyik makanan, orang, makanan, bunga, makanan, percik2 air.., makanan lagik

( err aku kutuk ke ni, memang aku kutuk huhu )

deaf_angel May 6, 2009 at 12:06 AM  

maksud aku cam street scene gitu dod, buat ah dod aku nak nengok

dilaOHdila May 6, 2009 at 12:14 AM  

OOOOo ko nak cam tu erk dep
ada kut
jap aku kena check lagi
nanti aku paste erk

deaf_angel May 6, 2009 at 2:26 AM  

dod, ko gi ler cam... pasar ke hapa ke, snap2 nyonya apek tengah jual ikan, jual sayur.., aci ngah jual bunga..

aku nak try gitu, aku malu ah, tak pun takut kena halau haha

E-Marlin May 6, 2009 at 10:33 AM  

Cayala dila...makin mantap awak amik gambo ye... :D

dilaOHdila May 6, 2009 at 11:31 AM  

salam marlin
aku selalu mai umah hang
PC tak ok lagi ke
tak per jangan sedeh, nanti akan dpt pc baru tu (hehehhehe)

dep
ada gak nak buat cam tu
tapi tak dak gang aaaa

Fly May 6, 2009 at 12:56 PM  

Teruskan dengan hobi ini Dilla, u re so talented. best2 suka tgk gambar Dilla tembak 70-300 memang best :) tahniah

adahuyss May 6, 2009 at 7:08 PM  

cantik nye gambar...huhu

saya still beginner dalam dslr ni

huhu hope leh tunjuk ajr :)

Mira May 7, 2009 at 2:48 PM  

manyak cantiklah ini gambar...sesungguhnye ko lah idola ku...hihihihi...mmg tak puas tengok gambar hasil kerja dila ni tau..nak lagi nak lagi nak lagi....

mira pun nanti g umah kzue...nanti kita jumpe ye...nak sangat kenal dila.

dilaOHdila May 7, 2009 at 3:23 PM  

salam cikgu fly,ada & miera
tq bery much....
marilah kita samasama belajar. kita ada cikgu FLY & Dr cat. boleh tanya kat mereka ni apa saja tentang fotografi.

** Miera
nanti dilla nak pergi dgn Uyie & sheedah kut insyallah
nanti kita jumpa erk......

Snow Peace May 8, 2009 at 2:35 PM  

Kak..leka haku tgk gmbar2 kau tu..malaposssss

adahuyss May 11, 2009 at 6:07 PM  

kak dila nk tau setting ape akak guna utk gmbr air tu :)

dilaOHdila May 11, 2009 at 6:36 PM  

ADA....
kebanyakkannya kak dilla guna shutter 200 Apperture f/5.6 & Iso 200. masa tu matahari terik sangat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts