۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

KELAS FOTOGRAPHI



Kelas habis pukul 2. Ni perjalanan nak turun bukit. Sempat duk dekat kat orked kejap.







Subjek pertama penggunaan cahaya. Kita sambung lagi nanti erk. Ni dilla nak siapsiap dulu. janji dengan bro team nak tumpang dari bangi. Karang kena tinggal melopong acik.



Bunga Teratai. Puas shoot bunga ni. Sampai tertunggengtunggeng acik dibuatnya. Nasib tak jatuh dalam kolam. Yang depan sikit tu lagi marbelles. Tapi jauh acik nak shoot. Kit lens standard ajer ma mana nak sampai.....




Ni cilok gambar dari cikgu & facy ni




Hari ni masuk hari kedua dilla pergi training outdoor photography di Taman Orked. Pengalaman best jugak. Dapat jumpa membermember baru. Alhamdulillah belajar apa yang tak tahu. Selama ni asyik main tekan jek. Fungsi segala apa memang lansung tak tahu. Bila cikgu dah bagi nota & eksperimen baru lah tahu apa itu shutter, aperture & sebagainya. Baru tengok apa fungsi button yang adakat tepi body camera ni. Walaupun agak slow nak ketchup harapharap dapatlah apa yang disampaikan oleh cikgu yang mengajar. Habis kelas pukul 2. Tumpang model Nadya sampai ke KL Central. Naik Komuter terus gi MID VAlley kejap.

6 comments:

PINATBATE December 21, 2008 at 6:42 PM  

Syabas Inspector Shahabbb....sekarang makin canggih..

dilaOHdila December 21, 2008 at 7:56 PM  

salam kak pint.....
nanti kalau minat boleh pergi kak
teman pun slow pickup nih. dapat masuk sikit2 lak. kena praktis nampak gaya.

yong December 21, 2008 at 8:42 PM  

dilla, ni kelas utk Nikon je atau apa2 pun??

sku suka tgh shots yang ramai2 tu dilla..tu kau tembak ke???

aku pun still guna std lens gak..tgh menabung ni nak tmbh lens! hehehehehe

PINATBATE December 21, 2008 at 8:43 PM  

minat tu memang minat...tapi camera teman ni cap sauh kapal jer..cemana nak teropong ..

dilaOHdila December 21, 2008 at 8:50 PM  

YONG....
yang ramai2 tu cikgu nya shoot. aku pinjam masuk sini jap
tadi aku beli lens baru. 18 - 105 MM. aku tengah tunggu stok 50MM F1.8 yang susah nak dapat tuh. aku dengor kat MInes boleh RM320. Kat bangi Rm350. Lens ni kalau buat POTRAIT shuntek. Blur keliling giller. Kalau guna D40 aku ni terpaksa pakai manual. kalau guna hang nyer boleh guna VR.

Kak Pint
tak per. compact pun boleh. nanti kalau ada rezeki boleh UPGRADE erk;-)

HABIHA69 December 26, 2008 at 12:33 PM  

wah...dilla makin "jempol" lah gambar-gambar lepas nih...sayer punyer cincai aje...hebat lah kowe dilla...aku nyeleh kamera mu..rong dhino...hi..hi..hi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts