۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

Day two










ni belajor tentang objek. terlebeh setting jadi cam ni pulak


Ni bro jel. Kalau tengok harta dia kat beg tu mak aih gerun beb!!! Berjuta nilainya. Nak yang pendek yang panjang sedepa. Semua student dok nerai dia nya harta tu, best giller. tengok ajer aksi dia pun dah tahu. Memang superb.



Sebelum masuk ke taman orkit kami berkumpul dihadapan ruang taman burung. Cikgu menerangkan tentang subjek potrait.

Dah masuk hari yang ke 2 kelas fotographi untuk hari ni. Pagi lagi dilla dah bergegas tunggu member teams kat BILLION. Terima kasih pada Bro jailanee & cikgu Meor (Mawi) kerana sudi menumpangkan dilla. Cikgu Meor ni ada iras wajah Mawi (boleh bayangkan rupanya macamana) hehehe!. Sampai taman orkid kami terus dibawa untuk sessi pembelajaran hari ni tentang Cropping, frame & perletakan subjek. Agak best jugak sebab benda ni memang menjadi salah satu minat. Dah belajor camana yang dikatakan low angle. Cam tu rupanya. Bokeh tak bokeh pun ada. Kalau guna 50 mm f1.8 lagi marbelles. Cuaca hari ni tersangat lah cerah. Cahaya yang telah meneman kan kami untuk sessi pembelajaran sepanjang hari ini. Duduk kat taman orkid seperti bersahabat berkawan dengan orkit disepanjang hari. Macammacam jenis orkit ada. Tapi yang paling menarek bunga teratai tu. Semalam tak nampak layu tapi hari ni ada yang terkulai. Gambar ni semua pakai manual. Mana yang tak sharp tu mohon maaf ler. Budak baru belajor lintang pukang jadinya. tangan kaku nak mengadjust segala button yang ada tu.

12 comments:

PINATBATE December 21, 2008 at 11:24 PM  

wahh...masuk day 2 ni peserta dah makin mengganas ...

dilaOHdila December 21, 2008 at 11:31 PM  

hehehhehhe kak pint nih
mana ada gak. mengganas bila sampai rumah habis lupa (ahak) apataknya. main adjust kamera sampai terlangkup workstation ni hah. x sabor2 nak nunggu apa yang dibelajor tu jadi ke idaknya....hehehe

Puan Iza December 22, 2008 at 8:50 AM  

wah! acik dilla masuk kelas fotography ke....bagusnya...makin cantik lah pics acik dilla tembak lps nie...:-)

FarEast December 22, 2008 at 10:11 AM  

seronok biler outing ramai2 ... ader model tuuuuuuuu .... best =)

atty's December 22, 2008 at 10:29 AM  

wah dila tak lama lagi leh jd pro..

dilaOHdila December 22, 2008 at 11:08 AM  

atty
nanti boleh belajau samasama erk:-)

fareast
semalam kak dilla nampak urang main helikop kat dekat ngan KATFARIZ
macam best jek.....huhuhu

CatlinaFly December 22, 2008 at 12:04 PM  

salam dila....wah g kursus ye..berapa hari & ongkosnye?sy mcm dila juga..main petik2 je..tak penah dpt latihan atau g kursus formal..yg informal, belajo photoshop dgn hubby je...ni pun baru balik kursus seminggu(kursus jabatan...)..nanti leh kongsi tips pasal ISO, RAW & shutter speed tu ek..

deaf_angel December 22, 2008 at 9:14 PM  

ewah ewah dod
makin terror ah ko ni macam..

dilaOHdila December 22, 2008 at 9:21 PM  

salam cikgu cat....
Ongkosnya Rm350 saja
untuk 2 ari. ok jugak lah outdoor ni. dah tahu camana nak guna manual ni......
nanti cikgu cat boleh belajor erk:-)

kak pint....
Kopi tar lagi sedap erk
nak try jugak lah

dep....
jom kita gi tutorial.....:-)

mrs khairul December 22, 2008 at 10:01 PM  

acik dila oi..ko nih rajin sungguh lah...nnt dah terer ble lah niza amik dilla ek..wat family photoshoot ble ka?? hehehhe

yong December 22, 2008 at 11:39 PM  

dilla..den paling suka gmbr no 2 tu..baik punyer!!!!!

nanti apa2 hal pasal Nikon ni aku refer kat kau je lah..hehehehe

Lina December 28, 2008 at 11:00 AM  

wah dila makin maju congrats dan smeoga berjaya hendaknya di dlm dunia photography. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts