۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

NEW GADJET



Toys acik dilla yang baru (huhuhu). Hajat hati nak beli 18-135 macam cikgu Meor tu tapi pitih tak cukup wei. Dapat 105 pun jadilah. Kit lens lama sampai 50 jer. Janji panjang sikit dari yang lama kan. Acik semalam servey kat alamanda VR 18-105 mm ni mahal giller. Rm1288.......bior betik! acik beli kat bangi ni jauh beza harganya. Below thousand. So kengkawan kalau nak beli lens gi kat Pakcik Kenny tingkat satu WARTA tu. Boleh dapat best price.Acik tengah tunggu 50mm f1.8 ni Tanya kat ALAMANDA semalam mendang stok tak de. Nak tunggu bintang maju pulak lah nweek. Kalau ada rezeki insyallah boleh dapat hendaknya.


Malam tadi mengantuk giller. Mata pedeh sesangat. Semenjak makan ubat semput hari tu sampai lupa nak makan ubat alahan mata acik ni macam udang kena bakar dibuatnya. Terus stop.Takut lah pulak. Dr pesan hari tu ubat alahan jangan lupa telan sama. Acik ingat tak telan pun tak per. Sebabnya ubat tu terlalu banyak kuantiti. Nasib ada cream ni ku sapu kiri kanan baik dah pun, alhamdulillah.
O hari ni halfday. Pukul satu kang dah boleh balik. Hari ni ada appointment, ecewwah. Bunyi macam poyo. Acah ajer ekcelli hari ni acik nak gi GOLDEN PALACE. Nak tengok anugerah yang acik kata hari tu. Kawan acik pulak menang HABIB JEWEL RM5000 anjuran BERITA HARIAN. Tak tahu dia vote sapa. Dah tentu dia vote fesyen designer yang dia suka kut erk (hehehe). dilla pergi ni bertiga. Azue pun ada sekali. Suka cik kak tu dapat pergi hari ni. Idaman nak jumpa artis katanya. Artis mana tak tahu lagi. Nanti tunggu gambargambar untuk blog ni erk. Jumpa lagi salam..........

8 comments:

deaf_angel December 23, 2008 at 7:44 AM  

dod, gi try dod lens ni.
tak mau tangkap gambo bunga sangat la dod,
tak rock la.

dilaOHdila December 23, 2008 at 8:49 AM  

Dep....
kalau closeup tu aku rasa elok pakai 50mm f1.8 yang aku cakap tu. Potraiture pun shuntek. nanti blur kat keliling kira alala BOKEH lah tu (Hehehe). Kalau lens atas tu nak shoot jauh2 dah boleh dah kan. Tapi x lah jauh mana kut. ni kalau shoot bulu Hidung mau gempak (ekekekeke)

aimi @ kamalina December 23, 2008 at 10:26 AM  

dilla..bestnya dpt gadget baru.... baca kat bawah ni, dilla pegi course fotografi ya... alamak...makin ngancam la shoot dilla pas ni...

ps: bila kita nak shooting ni??? hihi..

dilaOHdila December 23, 2008 at 11:37 AM  

kay...
nak shooting. aku sengal lagi kay (hehehhe) kang x jadik gambor hang yang cun tu camano. bagi aku tembak2 dulu erk. kalau dah ok minta KAPOK shoot family potraiture hang. Kapok nyer sentuhan mengganaz skarang ni.....kan ibu chem;-)

yong December 23, 2008 at 1:35 PM  

cheh acik dilla..nama kapok gak yg naik ye..hahahahaha ni isterinya ni tak dak ka???? hahahahahahahah

jom, set time kita nembak!

:)

Lina December 28, 2008 at 10:58 AM  

salam

wow dila dah ada 18-135mm uwaaa jelesnya!....nway, congrats! ekceli aku nak beli tp nak dapatkan macro lens dulu baru leh sambar hehe.

mengikut review mmg mebeles guna lens dr D90 kit lens kan?

dilaOHdila December 28, 2008 at 8:39 PM  

Lina....
dilla nyer Kitlens D90 tu 18-105MM jek
hajat hati nak amik 18-135 tapi kesampaian. hajat kita sama aaa(hehehhee) nak capai 50mm f1.8 tu tak dapat2 lagi. doadoa minggu ni ada hendaknya Lina

Lina December 28, 2008 at 11:57 PM  

itulah dila, hajat di hati nak sambar 18-135mm (cadang nak jual sigma 18-200mm tp xde org nak beli) tp budget ni tight sesgt...lg satu nak jugak sambar 50 f1.8 tp kena menabung dulu utk Sigma 150mm macro lens tu hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts