۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

50mm f/1.8



Petang tadi Bro Kenny dealer NIKON yang dekat warta telefon. Stok 1.8 tu dah pun sampai. Alhamdulillah ada gak akhirnya. Sebab lens ni susah nak dapat. Kat BINTANG MAJU bawah tu nak ompek ratuih. Apo ko bonda lah harga tu. Nak nipu den lak yo. Walaupun stok tak do takkan lah mahal bobonar bak kata Azue pelakon Fofular itew. Kat Mines ado, hargo kurang sikit dalam tigo ratuih duo puluh tapi jauh lah pulak. Elok boli yang dokek ni hah. Sonang kalau ada masaalah boleh refer kek sini hah. Tinggal satu lagi stok yang ado. Tadi den telefon ibuchem. Kut Kapok minat kat lens ni boleh lah gi lagi Jumpa Bro Kenny tu.....:-)

14 comments:

PINATBATE December 30, 2008 at 10:10 PM  

Dila semakin mantop!Teruskan perjuangan ..

dilaOHdila December 30, 2008 at 10:13 PM  

ahak kak pint....
doakan erk semoga impian terlaksana...amin
nanti boleh buat gambar HANNA

yong December 30, 2008 at 11:12 PM  

dilla..den jauh ha kek somban...

re: yang entry tajuk Lembaran Baru tu aku up guna flickr..tu lah saiznya...tapi yang entry lelain tu..saiz kocik aku up mcm biasa..browse..

weh..ntah la weh..pasal hang punya gmbor potrait kut..tu yg cam nampak bosar..

tak pun pasal template kut...template kita kan lelain...

yong December 30, 2008 at 11:14 PM  

aku rasa hang kono ejas saiz kat template lah..utk size gambor..

agak aku lah..

dilaOHdila December 30, 2008 at 11:44 PM  

guna Flickr OK gak yong tapi ada limit
Flickr aku dah sampai 60% dah (hehehe) lagi ompek puluh mati aku kena bunuh(huhuhu) tu nak kena budget nampak gaya.
aku tadi resizekan sikit. harapharap ok lah kan

en_me December 31, 2008 at 4:01 AM  

great lens comes with great responsibility.. ahaha, good luck akak dila ittewww

HABIHA69 December 31, 2008 at 9:14 AM  

amboi dilla..semakin canggih lah mu nih..saya doakan moga-moga suksess dalam fokus memfokus gambor..hu..hu..kemera lama tu jgn lupa sedokah kat den..yoo...

dilaOHdila December 31, 2008 at 9:28 AM  

ahak ustad
kamera still guna yang lama lah ustad
tu cuma tambah lens ajer....
kapan arek dadhi family NIKON ni ustad, YOK

yong December 31, 2008 at 10:01 AM  

dilla...sblm kau upload kat flickr. resize dulu gambor tu..bagi kecik...pasal limited kan...

aimi @ kamalina December 31, 2008 at 10:08 AM  

wah...makin mantapssss la shoot pas ni yek....

LYNDZ December 31, 2008 at 1:13 PM  

Dilla best arr....gambar ayaq. Lyn copy tau nak buat Lyn punyer screen saver...he...he

atty's December 31, 2008 at 2:03 PM  

fuh dila..behnya..mantap seh..bila le atty nak dpt nieh..

selamat tahun baru 2009

prebetsabu December 31, 2008 at 2:15 PM  

la.. ni dilla yg dok aktif kat bangionline tu ke...

hahaha...


weh.. jual kat aku lens tu.. aku dah lama bebenor carik!!!!

lazat tu bokeh 1.8 klu dpt yg 1.4 lagi cun.. harga pon 2x ganda ahaha..

kuizikel January 5, 2009 at 12:29 AM  

dila..........

ko pakai d40 lg ke? f1.8 50mm ni bkn manual fokus ke? huhu... sngguh berkenan.. tolonggggg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts