۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

MIKKI

Cookie.Cuba tengok avatar dilla tu seakan sama ngan wajah Cookie kan. Tapi tu bukan Cookie tu Oddie yang telah lama menghilang. Cookie dan Oddie satu mak. Sebab tu rangka badan sama. Keistimewaan Oddie.....bery loving. Kalau kita bagi makan Oddie tak akan berebutrebut. Oddie akan duk kat tepi perhatikan adik kakak abang makan dulu. Bila kita panggil nama dia mak aihh sekelip dah muncul depan mata. Tapi Oddie dah ilang. Mungkin ilang mungkin mati diracun kut (ahak). Kuceng2 yang pernah sis dilla buang dalam masa seminggu mesti balik sini balik. Begitulah yang terjadi pada Leela. Saat dibuang Leela baru ada dua anak(kecik lagi). Antara pengorbanan seorang ibu terpaksa meninggalkan anak yang kecik itu utk balik kerumah ini. Nak bawak tak larat kut nak gendong apatah lagi. Sis dilla rasa bersalah sangat. Tak der lagi nak buangbuang kuceng selepas ni.

MIKKI. comel tak kucing budakbudakni. Hari ni mood Mikki baik sikit. Pantang nampak kamera ni macam dia tautau apa yang patut dia buat.

9 comments:

deaf_angel September 19, 2008 at 9:22 AM  

dod kucing ko eh?

kl shopping ke hapa.. aku balik sana dua hari pasal tak keja hehe.

lieya_latif September 19, 2008 at 10:37 AM  

he he he eh pandai plak kucing ni posing....he he he he kalo dpt kat mia n mija ni harus mencicit kucing ni lari kene tarik ekor ngna budak2 notty nie....he he he

Hatta Dolmat September 20, 2008 at 2:43 AM  

dilla, bila nak photshoot bebudak lagi?

nak publish dalam blog..

nanti kita cite concept n everything nak??

cute kucing nih!

dilaOHdila September 20, 2008 at 7:01 AM  

pak andak....
lepas raya kut. nanti set dulu leh. Boleh gi PUTRAJAYA ke maner ke kan.....

Ayong September 20, 2008 at 7:09 AM  

salam acik dilla!!!! weh..rindunya dgn korang!!!!! aku lama dah tak jenguk fp...huhuhuhuhu ko selalu hapdet blog ke??? aku link blog kau lah dilla..apa2 cerita ttg chem hang mai la tgk kat blog aku na...hang apa cerita sekarang?? insyaallah..lepas raya aku hapdet fp aku itu. dah berembun dah woi!!!!! :)

dilaOHdila September 21, 2008 at 6:03 AM  

hahahahha YONG. Lar ni memasing dah busy menghupdet BLOG ajer gamaknya. Tiunggu ada idea baru nak kasi clean itu FP. Aku kalau rajin Blog ni hupdet sokmo. Kalau malas tu mungkin ada kat rumah sinun lah Yong:-)

Lina September 21, 2008 at 8:38 AM  

DOD,
ttg nak shot bulan tu kalo ikut setting yg aku buat biasanya dial ke 'P' atau 'A' pon boleh. pastu EV dari -1 atau -3 dgn 125 sec exposure time. kalo turun sket pon blh ke 30 sec. ISO 200. tepluang ngan DIla nak setting yg camner. lgpon kdg2 ku tak menentu.

apa2 kalo Dila tak paham, tanya jek yer.

Oh ya, shot ngan telephoto 200mm lens atau ke atas. takdak cuba shot sbg RAW pastu trim/crop edit dgn Photoshop. ;)

dilaOHdila September 21, 2008 at 10:53 AM  

Waduh Lina...cayalah lu
aku jarang guna A, P tu
sebabnya aku tak tahu FUNGSI utk apa.
bestnya kalau ada ilmu dipraktikkan cam tu erk Lina. Nanti kamik datang umah hang no, tq Lina.

Lina September 22, 2008 at 12:49 AM  

salam,
DOD, tu yg kena praktik dgn fungsi A, P, S atau M sbb kalo dila dah praktik mmg lupa dah setting ngan Auto bagai tu sumer. pendek kata best sesgt dan dila nanti musti terus menembak menembak dan menembak aje kekeke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts