۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

PUDING ROTI

Bahan-bahan

10 keping roti
3 cawan susu
2 biji telor
1/2 cawan gula
1/4 sudu teh garam



CARA:

Buangkan bahagian roti yang berwarna perang, rendam di dalam susu selama 10 minit. Pukul telur bersama-sama gula, garam, sehingga sebati dan masukkan anggur kering. Sapukan mentega cair di dalam loyang. Susun roti di dalam loyang dan tuangkan campuran telur ke atas roti. Tutupkan loyang. Panaskan kukusan / ketuhar sehingga 120C. Masukkan puding roti selama 2 jam. Keluarkan dari loyang dan hidangkan




** Boleh dimakan bersama susu segar



*** Amat kekeringan ideya dua tiga hari ni. Insyaallah dilla tengah kumpulkan bahan blog. Untuk esok dilla tengah siapkan bahanbahan untuk projek kuih raya. Nanti kita kongsi resepi kay.....

11 comments:

☆ lieya latif ☆ August 20, 2010 at 7:59 AM  

yeszaaaaaaaaaaa....another resepi....bagus kak dod....leh bagi idea nak masak ape heeheheh...

wah akak dah start projek kuih raye tu.....share resepi kak tau...mane tau kalo senang, lieya leh cube....

dilaOHdila August 20, 2010 at 8:29 AM  

tq Lieya...
dua tahun sudah memang kak dod buat sdirik tapi last year punya pojek tertunda sbb dapor rumah akak kak dod ni tgh buat reno. so tahun ni nak buatlah sdirik dah pilih resepi yang senang nak di olah. nanti kak dod share resepi kat sini erk lieya.....

::Mamalyna:: August 20, 2010 at 10:05 AM  

best2....sila beri banyak resepi, leh wat idea berbuka pose..hehehe

4 Kay-E August 20, 2010 at 10:50 AM  

Mak K Ita baru buat puding roti masa 1st wk puasa. sedap :)

dilaOHdila August 20, 2010 at 11:29 AM  

kak ita...
masa dilla duk ngan housemate dulu rajin gak masak ni. ada banyak cara tau kak ita, kukus pun leh.

mamalyna..
tunggu resepi kuih raya lak kay:-)

KSWSK August 20, 2010 at 12:11 PM  

sonang je rupanya..leh try kang..

nieda August 20, 2010 at 12:12 PM  

menariknya puding roti..boleh cuba ni..tq for the resepi..org perak panggil bengkang roti

Uncle August 20, 2010 at 9:01 PM  

alamak...sedapnya...apa kata kalau pakai croissant dan disiram dengan custard sauce pulak? Mesti tak sabar nak bukak puasa!

Lady of Leisure August 21, 2010 at 12:29 AM  

mengancam puding ritu ang ni dila.. selera nampak..

ismaiman October 21, 2010 at 10:51 AM  

hye. nk tnye roti tu rendam dengan susu cair ke?

dilaOHdila October 22, 2010 at 5:31 AM  

roti tu tak payah rendam sebab ni sessi bakar. Dah CAREk2 terus letak susu sebagai kuah & bakar. Kalau Versi KUKUS yer baru rendam ngan susu segar.......dulu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts