۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

SARDINE PUFF CRANKO

Teringat dilla pada resepi cranko cari.com.my ni. Dulu masa dilla duduk dengan housemate di Taman Sepakat boleh katakan saban kali buat puff cranko ni. Tak payah susah susah nak buat pastry. Semuanya guna yang mudah. Apa rahsianya. Jom kita kongsi resepi......

Bahan-bahannya:-

bahan asas yg diperlukan..... ROTI PRATA / ROTI CANAI SEGERA (make sure yg mentah dan bukan yg dah goreng 1/3 masak k....)
(Dari dulu dilla gunakan brand KAWAN)


untuk sardine puff :
1 tin sardine - buang sos sedikit
1 bawang besar - hiris halus
1 batang lada merah - potong kecil
2 sudu makan mayonese

- gaulkan bahan2 ni buat inti.


Cara:

letakkan 2 sudu inti sardine tadi dan lekapkan keliling roti prata tadi.... (jadikan semi circle)
sapukan telur yg di pukul tadi di atas dan bakar dlm ketuhar 180 deg cel selama 30 minits ( or sehingga mendapat kekuningan yg di sukai) 

**Credit TO Cranko



Tara................dah jadi pun. Selamat mencuba!

Nak ucapkan tq pada Cik nab atas award ni. Tq Cik Nab! 

10 comments:

Lady of Leisure March 25, 2010 at 8:25 PM  

ni kalau buat n bawak pi picnic best ni kan hehe... as usual gambar2 dila mmg bombastik la...

deaf March 25, 2010 at 8:26 PM  

dod nampak cam sedap
gini macam ko dah boleh bukak kafe la dod

dilaOHdila March 25, 2010 at 8:29 PM  

lady...
tu aaa arinih dapor kakak aku ni bau semerbak. Pssttttttttt Lady
ada yang rentung aaa. aku dok depan ni lupa nak tengok kat belakang nu (hehehhee) hang try lah buat....

dep....
kalau aku bawak pi singapore agakagak laku tak dep (ahak)

PINATBATE March 25, 2010 at 9:01 PM  

ingat lagi Dila kat resepi cranko ni yer..kakpinat pun dah laaammaaaaaa tak buat..masa tengah mabok makan sardin puff segera ni dulu boleh katakan tiap minggu buat..sampai jeleh tukang makannya..hehehe..

dilaOHdila March 25, 2010 at 9:30 PM  

hehehhe kak PINT
aku dah lama beli barang2 ni last week lagi.dari sehari nak buat2 tapi tak buat jugak...
petang tadi baru dapat buat ni hah kak...teringat sungguh kat resepi si cranko ni...........

rashaiza_lensakita March 26, 2010 at 8:05 AM  

yummmyyyyyyy...mcm nak try...:)

Fly March 26, 2010 at 9:12 AM  

sedap2 menyelerakan...:)

☆ lieya latif ☆ March 26, 2010 at 10:36 AM  

wak kak dod jadi cheff plak yeak heheeheheh...

lieya penah buat...senang, cepat dan sodap!!!!

dilaOHdila March 27, 2010 at 8:06 AM  

Iza,lieya & Cikgu
hari sabtu leh try ni:-)

Uncle March 27, 2010 at 8:52 PM  

Bertambah cantiklah gambar2 kat sini....Uncle jealous ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts