۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

petit déjeuner


 

Entry apa kali ni rasanya macam dah tak ada idea untuk memblog pagi sabtu ni. Konsep yang sama rasarasa macam dah borink pun ada. Tak tahu mana hala nak dapatkan view terbaru. Tunggu esoklah nak kumpul balik senario koleksi dalam D40 ku yang dah lama tak berjalan ni. Pagi tadi sempat breakfast kat Limau Nipis. Janji dgn akim nak ajak makan sama. Dari aku cuti hari tu tapi still tak tertunaitunai, sorry erk Kim. Kakak hang ni sokmo janji pelesu. Pagipagi lagi Jemma datang rumah dan terus menuju ke de' limau nipis. Sampai ajer ma aih ramainya umat. Tak ada space nak duduk. Alahai lapor dah perot ni. Singgah Anugerah lah kalau cam tu. Space untuk duduk pun lebor tak payah gaduh nak duduk mana. Bila nak order menu, alahai. Sedih pun ada. Ada 2 menu je kak sebab yang lain tak siap lagi. Tak per lah kak kami beransur dulu erk. Mahu tak mahu terpaksa lah masuk balik de limau nipis. Alhamdulillah berkat mata Jemma yang terang tu ada lah tempat kosong. Tak lama tu Akim pun muncul. Selalu pagipagi Akim breakfast kat Nuin. tempat tu tenang, katanya. Tak per lain kali kita breakfast kat Nuin pulak erk. Order satu hal. Budak tu datang 4 kali tanya nak minum apa. Rasarasa dah cakap kan tadi. Sorang lagi datang tanya nak minum apa. Alahai dik kalau hang bawak ayer yang kami order tadi kan dah siap. Ada masalah pekerja kat Limau Nipis ni agaknya. Kalau ikutkan dulu tak lah macam tu. Mungkin budakbudak baru kut tak biasa lagi dengan suasana yang cukup padat sendat ni. Lagi pun restoran Syarifah tutup kedai hari ini. So semua tertumpu pada de Limau gamaknya.

  

 

Ini adalah suasana di Nuin. dilla cuma nak menggambarkan bagaimana tenangnya tempat ni. Patutlah pun Akim suka duduk sini...cool & relax sambil order teh ice tarek  IPOH & Roti bakar Tanjung Malim. (Bukan malim kundang erk) Wah.....bikin NGENCES SIH!



 

  

Suasana di de' Limau Nipis pagi tadi. Teman tak sior nak tangkap gambor. Atter ...Cik Jemma pun layan baca suratkabor.

 
 

  

Lapor bebenor ni. Habis licin hah. Pinggan sapa lah ni.....



6 comments:

deaf_angel January 30, 2010 at 12:44 PM  

raw? ko jgn dod, aku cuba nak tiru buat style aperture cam ko pun aku masih fail lagi..

dod gi evening/subuh shot la dod

mentari merah di ufuk timur/barat. pengsi tau dod

deaf_angel January 30, 2010 at 12:45 PM  

heran aku orang tak makan timun ni tau.
love ones aku pun tak makan, aku yang abiskan.

dilaOHdila January 30, 2010 at 1:24 PM  

ahak...
ko suka Timun rupanya
mat TIMON lar hang ni no...

wei RAw tu boleh jek
tapi hang kena transfer RAW CONVERTER aaa. kena edit sikit aaa
syoknya tengok sunset tu. Idaman kelabu aku nak shoot sunset x dpt2 sampek skarank

tunbegia January 30, 2010 at 3:53 PM  

mbakyu,
iyo mangan koyok ngono iki sing muantep,

~~ciklinn~~ January 30, 2010 at 7:18 PM  

wahhh betul2 bikin ngencess kak tgok gambor air tu.... hahahahha

kak..lin sudah hangkut itu brg... heheh saya budak baru belajar mintak tlg tunjukkan yer,,,

Puan Gee January 30, 2010 at 10:31 PM  

hi dila
makin kencang menembak nmpknya tu

re : anis n aina tak shtlah, batuk dan selsema... dekat seminggu dah ni. tp deorang ni ttp aktif cam tak sakit jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts