۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

FOOD SHOOTING

Jam 9.30 pagi semalam dilla gerak ke Precinct 16 PUTRAJAYA. Bukan gerak pun ekesyen
ajer munyiknya kan. Dilla mana  reti drive so Uyie & ita datang bangi fetch dilla kat
rumah. Untuk food shooting ni kira 1 st time dilla buat benda ni. So far shoot atas pinggan
main tepek jek untuk update blog (ha ha ha). Ekcelli dilla just helping Uyie untuk buat
food menu ni. Shooting kat depan stall jek. Nasib org tak ramai sangat. So boleh buat kerje
ni tanpa segan silu. Almaklum kalau nak shoot food menu ni selalunya perlukan mood yang
betul2 fresh. Happy ceria tu semestinya bagi orang yang tak ada cukup ilmu macam aku ni.
So mood ni lah jadi senjata jadi inspirasi segalanya. Shida selaku pemegang prop sampai
penat letih gler (ha ha ha) sian ko shida. tak per nanti suruh uyie banjer kat Nuin
erk (huhuhu).




Cam ini lah candid dibelakang tabir semalam. Nasib baik
ada Emmi yang memang mahir dalam food decoration ni.


Semua completed. Tukang deco ada tukang shoot ada 2 tukang view from lappy ada
dan yang paling penting tukang makan pun ada! Jenuh nak perabis ayer semua tu.
Kembung ayer semalam.

Sementara Emmi deco untuk food ni sempat main dengan tembok batu ni.
Prop banyak tapi kering idea nak buat apa. Tak leh nak fokus lagi. Semua
shoot ni dilla guna lens 35mm. Main dengan A aperture f2.6 Iso 200 + speedlight.
Background ni dilla guna Black Board paper. Mula-mula nak guna manilacard.
Bila tengok blackboardpaper ni macam jadi tertarik pulak. Effectnya bila kena
air mudah dilap. Kalau guna manilacard memang tak leh jadi bila kena tumpah
air ni.

 


5 comments:

Idida Aziz December 27, 2009 at 12:56 AM  

dh amik gambo makanan lak ke skrg nih...tahniah la makin berkembang...cantik2 pic makanan nih....smp nampk pon tersangat la sedapnya...

kuizikel December 27, 2009 at 12:39 PM  

wooo terbaik la, dulu masa dok putrajaya slalu mkn kat sini, pasni klu tengok gambo menu ni mesti korang punya gambo la ek?

best2....... bila la leh join ni

Superyrzaf December 28, 2009 at 5:06 PM  

Marvellous gambar makanan nih... tak sia2 kak dilla pi kelas Azhar Ariff dulu... Tgk sedap jer, sehingga meleleh air liur!

PINATBATE December 28, 2009 at 8:15 PM  

perghh!!
napa tak ajak kakpinat jadi tukang makan? kembong ayor pun I rela youuu....

dilaOHdila December 28, 2009 at 9:17 PM  

salam Ummi Feesa
tq tq...
ni guide kawan dilla jer pun
so far tak pernah buat ni kira 1st time garagara teruja ngan VEGAN punya shooting :-)

KUI
ni precinct 16. hang selalu mai sini ka...nanti singgah lah no 6 tuh. boleh minta diskaun erk (ahak)

tq Zaff
cikgu arif punya class memang best
he he he tq pada CIKGU arif:-)

Kak PINT
kembong se kembongnya
lepas tu apa lagi asyik membeser jer ler.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts