۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

Kami pun dah nak balik dah. Cuaca yang panas ni baju pun basah gelembah (huhuhuhu). Hendak pulak pakai baju hitam adui panas oooooo (ishhhh kat sana nanti lagi panas kan)



Pengantin pun turut sama meraikan HARI IBU SEDUNIA


Ucapan buat Busu Sari. Happy mother's day. Tumpang rasa bahagia dengan kehadiran anakanak ummi yang sungguh comey2 tu....

Selamat Hari Ibu Mak andak Ibah. Ceria selalu disamping anakanak yang selalu menghiborkan.



Selamat hari ibu buat Maklang. Moga sentiasa dikasihi. Fatehah yang sudah besar belia (hehehe)

Masa dilla sampai dah pun pukul 1 terpacak. Dikhabarkan pengantin lewat sampai. Pukul 3 baru nak bersanding. Sebelum itu pihak pengantin perempuan telah menyediakan agenda untuk para ibu sempena MOTHER's DAY. Para ibu diraikan bersama dimajlis ini. Dilla sempat merakamkan wajahwajah para ibu bersama anakanda tersayang dihari bahagia ini.





Sampai Kluang pukul 1 tengahari. Perjalanan memakan masa selama 3 jam. Jenuh jugak lah nak sampai. Nasib drebardrebar ni menghiborkan (hehehehe). Sampai umah penganten terus tinjau dalam. Wah meriahnya ngan budakbudak ni. Semua anak buah BIL dilla. Ada Nana lar. lama tak jumpa Nana ni. Dalam entry Fp dilla ada photog nana masa umur dia 2 tahun. Dah besar dah Nana sekarang. Mulamula agak susah jugak nak shoot photog Nana. Dia pemalu sesangat. Bila maksu dilla tunjuk photog itew....so dia pun dah angkat kontrak dengan maksu dilla pada hari itew jugak. Pandai pulak dia menggayakan dengan kipas ni. Kak farah dr Alan bagi arahan yang begitu perfect.

Bila jalan jauh dilla memang tak pernah lena melainkan kalau betul2 mengantuk sangat. Pandangan mata sentiasa tercaricari objek yang boleh memberikan sumber inspirasi.



Semalam pergi Kluang Johor ada kenduri kahwin. Ini sedara sebelah my BIL. Sis dilla awal2 lagi hari sabtu dah bertolak ke sana. So malam tu tinggallah dilla & anakanak buah yang dikasihi. Agenda malam ni tak yah masak erk. Kita makan apa yang ada. Malam tu dr alan dan Farah pun sampai. Wah bawak mangga Harum Manis lagi, cedapnya. Tak lama lak tu Aliesya's Family datang jugek. Wah bertambah meriah rumah kami malam tu. Esok pagi nak kena tolak awal. Kluang ni jauh mahu makan dua tiga jam jugak. Hajat hati nak tolak lepas subuh. Driver kata kul sembilan hah. Kami ikut ajer....sebab duduk belakang kan. So ada 2 drebbar boleh gantiganti. Yang tak tahu drive tu duk diamdiam kat belakang erk.


18 comments:

atty's May 11, 2009 at 2:13 PM  

jauh perjalanan dila.

deaf_angel May 11, 2009 at 2:42 PM  

dod
dah kluang patut gi JB sekali dod.
Tengok Search!!

dilaOHdila May 11, 2009 at 2:56 PM  

hahahaha Dep
semalam masa aku gi singgah kat jejantas tu aku Jumpa Yazid Search dok beli KFC. tak beratur main redah jek, sekeh kang baru taw (hahahhahahha)

salam atty
suka aku tengok aksi fir makan tu hah

deaf_angel May 11, 2009 at 4:21 PM  

dod

wah untung ko jumpa rock star.

ko snap tak gambo dia ngah tak Q tu?
bleh masuk bod gossip huhu

PINATBATE May 11, 2009 at 4:48 PM  

Jalan jauh rupanya..patutlah lama tak nampak..

akudimar May 11, 2009 at 5:07 PM  

aku pun gitu gak Dila, kalo jalan memang jarang tido,suka tengok pemandangan kat sepanjang perjalanan. mata ibarat lensa kamera, otak jadik memori...
(huhuhu...i miss my kamera)

nur May 11, 2009 at 10:35 PM  

oh..dilla seronok nya bila umah riuh rendah..kak nur suka dok berkumpul...dilla jumpa yazid search..kalau jumpa amy kan best.

.: Leen-Awie :. May 11, 2009 at 11:04 PM  

jalan2 yer...
dila nyer fp ngan blog sama jer... suka la tgk deco2 nya... rajin tulll...

Fly May 12, 2009 at 12:06 AM  

salam Dilla : wahhhhh Dilla gi Kluang ye, x bg tau pun kalau x leh belanja Railway coffee house x pun tembak gambar2 kat ladang institut haiwan :) anyway cun ah gambar2 potrait tu tahniah...

Mira May 12, 2009 at 12:16 PM  

jauh nyer perjalanan ada kenduri kawin rupanya patutlah tak datang kat kenduri kawin umah k.zue...

lupa plak nak wish..hapi mother day buat ibu DOD....sedap nampak kek tuh..nyumm nyumm

re : insyallah mira akak ikut serta g zoo tuh..nanti leh aja mira pakai D60 nih...

Puan Iza May 12, 2009 at 4:20 PM  

jauhnya perjalanan......

deaf_angel May 12, 2009 at 6:55 PM  

dod
soalan, kamera ko tu ko taruk filter ke apa eh kat depan tu?
apasal langit warna biru tu cantik?

dilaOHdila May 12, 2009 at 7:47 PM  

hahahhaha def...ko perasan erk
Tu aku letak CPL POLARIZE RM115 aku beli kat kenny 67mm. Pakai CPL ni best def. Langit nampak biru. shoot photog ayer pun molek.....apalagi kalau tehgari terik objek tu still nampak cool.....

deaf_angel May 12, 2009 at 7:59 PM  

dod
aku kan pakai panasonic F30 sekenhen aku dah beli dari budak cina ni 4, 5 tahun lepas.
1st thing aku bawak kamera ni gi kedai aku cek bleh taruk filter kat depan tak.
Sekali tu boleh, so aku taruk filter cam ko cakap ni ler.

Memang, aku kagum ngan perbezaan filter ni kalo banding kamera takde filter.
awan ngan air smua berbeza ler kalo ada/takde filter

dilaOHdila May 12, 2009 at 8:23 PM  

So Miera.....yong
kalau nak jadikan awan dan air shuntek guna lah Polarise CPL
semua ikut size. kalau lens size kecik maka agak murah sikit.......

Portdy May 12, 2009 at 9:58 PM  

Dill,

lambat punch card la kali ni

turun kluang eh, singgah lah pontian
monggo mampir yok!

dilaOHdila May 13, 2009 at 8:34 AM  

Port #minggu ni aku turun JB
ngantor anak buah aku tunang lak.....

** lupa lak Kg apa kat JB tuh

FarEast May 13, 2009 at 10:31 AM  

selamat hari ibu juga =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts