۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi




Jam 10 pagi tadi staff nurses Zuraidah called. Dah boleh ambik Mc yang dr lupa nak bagi semalam. Sampai pun dah masuk waktu lunch. Sis dilla bawak Tiramisu & Fruit cake dari uncle's. Secara tak lansung dilla pun dapat masuk pantry dia urang. Semua nurses joint sama alala potluck lunch tadi.
Nurses yang menjaga saya. Tq so much......


Selama 12 hari lamanya Blog yang menjadi teman selama ini usang seketika. Siapa kata tiada rindu. Rindu pada segalanya untuk menatap berita dari sahabatsahabat yang dikasihi. Tapi apakan daya jari ini terpaksa berhenti seketika. Untuk menantikan hari yang akan datang terasa begitu lama. Rindu pada kamera ku yang dikasihi juga. Naluri hati begitu kuat untuk mendampinginya tapi apakan daya semuanya terpaksa dimatikan seketika. Perit you.....macam ni lah rasanya.
Pada 2 April lalu dilla sepatutnya mengikut program teambuilding di PD. Pagi Khamis tu dilla kena attack astma jam 2 pagi. Gagah jugak ku tahan sampai ke pagi. Namun malangnya oksigen yang ada dah sampai tahap gaban. Pukul 7.30 pagi terus pergi Azzahrah. Malangnya oksigen dilla dah turun sampai ke 55. Tolak ke Hospital Kajang hinggalah semalam baru dilla discharge. 12 hari tu macammacam boleh jadi. Semalaman di wad ICU. Bila imbas balik apa yang doktor kata memang menakutkan. Kalau dilla lambat 5 minit pastinya KOMA. Pada sahabat handai yang datang dan mendoakan kesejahteraan ini terima kasih & syukur alhamdulillah kerana aku diberikan sinar untuk meneruskan kehidupan ini.

25 comments:

atty's April 14, 2009 at 9:16 AM  

alhamdullilah dila beransur sembuh..
atty doakan.dila..bertambah sembuh yer..

~~ciklinn~~ April 14, 2009 at 9:23 AM  

alhamdulillah kak dod dah semakin sihat.... linn pun terkejut masa kak zue bgtau tu.... tiap hari duk jenguk blog akak..kot2lah akak ada hapdet sikit2...

apapun linn doakan akak cepat sembuh yer....

dilaOHdila April 14, 2009 at 9:26 AM  

tq atty tq linn...
kak dilla dah beransur pulih. rindu pada kalian semua

aimi @ kamalina April 14, 2009 at 9:36 AM  

Alhamdulillah dilla dah ok...patutla menyepi...ingatkan ke mana... ishh...seramnya baca kisah dilla ni... pas ni kena cepat2 ke hsptl ya kalau tanda2 tu menyerang lagi.. risau lak..

kuizikel April 14, 2009 at 9:41 AM  

moga cpt baik yer.. patut lama tak online...huhu.. aku merinduimu.. ting tong...

dilaOHdila April 14, 2009 at 10:17 AM  

kay, kui
rindu nak menatap notebook bagaikan tak tertahan
kalau kat private spital boleh bawak
ni kat gomen spital silap2 ilang lagi haru dibuatnya
tahan jer lar bagai nak ngunggu hari (hehehhehe)

Asyraf April 14, 2009 at 10:55 AM  

moge sihat selalu maksu. makan ubat ye maksu.kang ape2hal susah pulak.

p/s: dah angkat d80.tapi takde mase nak amik gambar sangat sebab skang exam week.huhu

Fly April 14, 2009 at 11:37 AM  

salam Dilla..
Alhamdulilah sahabat dah pulih dari sakit. semoga Dilla sihat sejahtera sentiasa dan dirahmati Allah hendaknye aminnnn..

[siti] April 14, 2009 at 12:57 PM  

patut sunyi je. sy doakan Kak Dila lekas sembuh, amin.

Uncle April 14, 2009 at 1:33 PM  

Uncle doakan semoga Dilla cepat sembuh se sembuh-sembuhnya dan kembali aktif seperti biasa.

en_me April 14, 2009 at 1:52 PM  

siannyerrr.. muger2 akak dila cepat semboh..

nur April 14, 2009 at 2:28 PM  

salam dilla

patut lama dilla menghilang...kak nur terbaca komen rinna kat fp yg mengatakan dilla sakit...tapi tak tau sakit apa....takut juga baca cita dilla ni...moga dilla cepat pulih seperti sedia kala...doa yg terbaik untuk dilla cayang.Take care dear.

PINATBATE April 14, 2009 at 3:50 PM  

Dila..
kakpinat doakan Dila kembali sihat dan ceria..

dilaOHdila April 14, 2009 at 3:54 PM  

salam pada sahabat yang dikasihi dan dirindui
baru balik dari Hos kajang sat ni. amik MC. Insyallah khamis ni dah boleh mulakan keje dengan baik. Dapat jumpa staff nurses semua. dia urang sungguh prihatin. suai mesra bersama pesakit masih padu. duduk kat hospital banyak mengahar erti hidup, kesabaran.

deaf_angel April 14, 2009 at 6:10 PM  

hoi dod, siksa eh duk spital..
cam nak cabut je wayar2 glucose2 tu semua eh..
tapi ok pe, interview2 kepo ngan nurse dan pesakit2 katil2 sebelah..

all the best and take care my pren

kakpah April 14, 2009 at 9:37 PM  

salam. like yr blog . full of beautiful photos.

yannfuad April 15, 2009 at 12:10 AM  

alhamdulillah dila da bransur pulih.. yann doakan moga di smakin sihat n terus bkarya.. emmmmm.. patutla blog bersawang upernya cik empunya x sihat..

++eden|essey++ April 15, 2009 at 9:43 AM  

kak dila, rupanya teruk gak yea kalo terlambat...mujurlah akak cepat...apa2 pon moga akak sihat sentiasa dan leh join outing2 shooter yg besh nnti k...

take care kak....
rindu kt akakkkkkkkkkk

☆ lieya latif ☆ April 15, 2009 at 5:39 PM  

hah....terkejut lieya...harap acik dilla takde ape2 yg serius skrang...mujur cepat gi hospital....harap2 acik dilla diberi kesihatan yg baik lepas nie....amin.....

patut le senyap sunyi blog ni, jenguk kat FP pun same gak.....rupenye asma acik dilla menyerang kembali.....take care dear....tu laa musim ujan sejuk2 ni mmg berpotensi laaa asma dtg kan....

mirajohar April 15, 2009 at 9:58 PM  

salam dila....alhamdulillah kesihatan dila semakin pulih. dila jangan lupa makan ubat pastu makanan yg sejuk2 tu kurangkan. dila pun kena peka ngan keadaan sekitar dila..hubby mira pun ada asma jgk,klu kena tu mmg naik takut mira sampai berbunyi-bunyi.

risau mira bila dengar brita dari kzue yg dila masuk ICU. hubby mira ada main bola kat stadium kajang tp bila nak lawat dila tak boleh sbb bukan time melawat.

jangan kesihatan ye dila. walaupun x pernah bersua sebagai sahabat mira sayang dila.

dilaOHdila April 15, 2009 at 10:16 PM  

Tq Miera....
alhamdulillah dilla dah beransur baik. kak zue ada datang det day tapi tak leh nak melawat. tak per nanti kita jumpa skali erk miera

lina April 17, 2009 at 1:20 AM  

salam dod,

semoga beransur sihat hendaknya..baru tau juga ni yg dila masyuk sepital..apapon bawak2lah berehat..:)

kucingorengemok April 17, 2009 at 8:41 AM  

get well soon :)

yong ibu chem April 17, 2009 at 9:49 AM  

dilla,rest byk2...ni sekarang musim cam tak menentu kan..kejp2 kang sejuk..panas..

take care..

dilaOHdila April 17, 2009 at 10:45 AM  

salam Yong....
moga ceria semuanya
pada sahabat Blogger Tq bery Much
mendoakan yang terbaik buat diriku....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts