۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi



Aku terdelete post semalam punya. Aduhai...ingat nak outer rupanya tersalah jalan daa. Pagi tadi gi outing ngan rakanrakan DF with artis terkenal. Siapa lagi kalau bukan Sis Zubye. Nunu kalau hang mai skali pagi tadi mesti syok. Model kanak kanak ramai jugak. Fun habis hari ni kita orang. Yang meniarap kat taman tu usah cakap lah (hehehe). Bergulingguling dah macam crita hindustan dibuatnya. Sis Zubye yang sungguh sporting datang ngan Hubby & Irfan. Balik rumah macam pening dibuatnya. Sebelum sampai rumah bawak Uyie gi makan kat Bangi tempat pebret tuh. Sedap kan uyie kan (hehehe) gelak lagi. Sambilsambil tu dok belajar photoscape. Sayang Cik Da tak ada. Balik dari lake garden tadi cik da terus balik Kl. Tq tolong hantarkan kami sampai Kl central & terus naik ERL sampai Putrajaya. Giliran Uyie pulak hantar aku balik, tq my dear. Semalam pun penuh agenda jugak. Tengok Hotballon sambil shoot KIRANA de' Princess. nanti kita cerita lebih lanjut episod akan datang erk......


21 comments:

Zubye March 22, 2009 at 8:04 PM  

Kak Dila..
Terima kasih banyak2 sebab datang tadi dan sudi nak menuntut ilmu dengan zubye.. thanks sangat2 for the support k!

Zubye harap semua peserta dapat manfaat dengan apa yang zubye share dengan semua tadi.. suka sangat zubye sampai sekarang tak hilang dok tersenyum je lagi ni..

AGAIN, THANK YOU VERY MUCH!

PINATBATE March 22, 2009 at 8:23 PM  

Hi Dilla...
cantiknya gambar-gambar tu semua..bila nak ambik gambar makcikpinat lak...ahaks

dilaOHdila March 22, 2009 at 8:50 PM  

tq zubye
seronok Giller aku hari ni. Moga segala TIPS ini akan dishare pada kengkawan yang lain nanti. Ur ur de best!!!!!!!!

Kak PINT
lepas ni kita naik belon kat TASEk cempaka sambil pegang Hanna erk

yong ibu chem March 22, 2009 at 10:00 PM  

dilla..mantap siot pics kau kali ni! esp yg outdoor tu! gilerrr kentang aku salute kau!!

dilaOHdila March 22, 2009 at 10:23 PM  

yong
wow perkataan baru ke
GILLER KENTANG (hehehhehee)
adui hang ni wei
buat pecah perot jek

Yong
tu aku shoot gambor Zubye pakai VIVID
baru aku tahu apa guna VIVID tuh, natural kan(manual tu yong)
sukanya aku arinih. selalu face burn sokmo.

++eden|essey++ March 23, 2009 at 9:09 AM  

kak dilla cepat nya updated...ja x bernafas lg, asik layan pic model2 cilik kt lappy jek....x bekelip tgk aksi dorg, so cuteee...x saba gak nk updated...

syabas pd forummer2 DF...uoals mmg besh ang bery frenly...hihihi...

thanks gak pd kak zubye sbb sudi share ilmu.....

[siti] March 23, 2009 at 10:16 AM  

kak dila!! baru tau kewujudan blog akak ni dr blog zubye.

mai la visit blog kite plak. huhuhu.~*

~~ciklinn~~ March 23, 2009 at 10:58 AM  

cantik2nyer gambar kak dod.....geramm linn tgok

dilaOHdila March 23, 2009 at 12:19 PM  

salam siti,eden, lin &semua sahabat blogger yang dikasihi..

Ciklinn
nanti 2nd time bila zubye buat workshop ni boleh pergi....
Best giller. Nnati cuba masuk blog kawan2 yang pergi workshop ni, cute sabngat baby photog dia urang...

x berkelip2 mata memandang erk....Hehehe)
Siti is a Otai. Apa2 boleh masuk blog sityza. She is a ladyphotographer. Dah ada MAC erk, jeles aku

kuizikel March 23, 2009 at 12:41 PM  

tulah dila.. pakai vivid tu rasa lagi cung lak gambo aku :)

tak sia2 aku dtg dr jauh.. dpt tau 'rahsia' k.zubye.. nanti nak test yg vivid more tu.. kekekekek

aku dah terbayang2 d90 + 50mm je ni ..hahahhaha

dilaOHdila March 23, 2009 at 1:03 PM  

Betul kui....
VIVID ada natural calors yang boleh nampak
Gambar atas tu semua aku pakai VIVID AS A MANUAL fokus & BUAT PERTAMA KALINYA (HEHEHEHE)
selama ni kalau x dan nak PIKIR aku tembak auto jek.....TQ ZUBYE for sharing De great IDEA. Lepas ni nak try shoot kat mana2 pulak. SABTU AHAD ni PACK. NAk gi TRAINING WEDDING ADAN nyer class pualk kat PUTRAJAYA dis weekend.....
AMBOI D90...bilalah aku nak dapat tu erk. kena pilih satu Body OR LEns itew macam Uyie itew Kui (HUKHUKHUK)

nur March 23, 2009 at 1:42 PM  

salam rindu...

waduh dilla cantik nya gambar2 ini semua...makin mantap dilla nie.

dilla, cam mane tu dilla besarkan gambar kat blog? Do you mind to share?

fun fliffy March 23, 2009 at 5:54 PM  

this looks very fun !!!

rajin2 blaja dgn sifu eh

hehe comel ah buat colum wide camni

puas mataku

dilaOHdila March 23, 2009 at 6:12 PM  

Tq FLIFF & kak Nur
nak buat besar cam ni gi tukar pamplet yang kosong tu kak
resize kan Img ngan screen 15.....
have FUN

Fliff
scarpp mu terang2 belaka
penangan cybershoot erk:-)

nur March 23, 2009 at 7:06 PM  

dilla,

tq...tq...kak nur dah cuba. kak nur pernah main2 ngan templates dier tapi tak save cuma preview aje...tq dilla dpt ilmu dari dilla.

Linda Latip March 23, 2009 at 10:04 PM  

hye dila..kami bloghop dr forum..huhuhu
mmg dila ni peramah msa workshop tu..kamik je sesenyap..
anyway..good shot..harus submit kontest tu, mn tau bleh tag si zubye ehehe

dilaOHdila March 23, 2009 at 10:22 PM  

Tq linda sudi datang....
U also de best...dah sama taraf ngan zubye. macam kami ni banyak yang perlu belajar. mungkin boleh minta TIPS nbila jumpa nanti (hehehhehe)
TAG bersama LINda (HUHUHUHU)

Zubye March 23, 2009 at 10:33 PM  

Dila... apa tu?? tak faham...

"zubye,
photog yang dok tulis picoodle tu hang kena paste balik dari umah cikgu hadi nampak gaya. dah edit dah ngan photobucket jap nih"

[siti] March 24, 2009 at 1:07 AM  

alahai kak dila ni, mane nyer otai saye ni...

otai tu, linda ke zubye ke. saye ni petai ade la. kwang3.~*

ciku_nunu March 24, 2009 at 5:48 AM  

syioknya hang dilla... jeles ambo! mesti meriah... dapat ilmu baru+dapat member yang share minat yang sama... hope lepas ni shoot hang makin mantap (walaupun bagi aku skang ko mmg dah mantap) :)

dari dulu aku paling berkenan kalau hang amik gambar makanan.. mmg real bagi orang terliur.
kalau hang amik gambar bebudak pun mmg ada gaya tersendiri..

to my pren dilla, caiyok caiyok!

deaf_angel March 25, 2009 at 12:12 AM  

dod

night shoot lak dod, aku nak nengok keterrorran ko snap malam lak. Ada gigil tak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts