۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

PRAKTIKAL


Inilah shoot yang diidamidamkan selama ni. Bila tengok kerjatangan urang lain terpikir camana nak buat macam ni rupa. Walaupun tak semenggah namun rasa puashati jugak bila try & error guna teori yang cikgu Adhady ajar ari tuh.


'SEPI KU DISINI' okay tak ayat poyo ni. Kenapa? Cuba cari .........





Petang tadi dilla try praktikkan apa yang cikgu Adhady ajar hari tuh. Puas tertongengtonggeng kat pokok bunga depan rumah ni. Hari pun dah petang. Tak sangka pulak bunga ni ada kembang. Semalam nampak macam kuncup. So kali ni dilla try guna lens baru. Ini lah rupanya & semua guna manual. Cewwah cikgu Fly. Teringin dah lama ni nak guna MANUAL ni. Adjust apperture turun naik turun. Dah boleh paham sikit dah cikgu.

13 comments:

atty's December 25, 2008 at 9:21 PM  

cantiK

PINATBATE December 25, 2008 at 10:51 PM  

Wahh...Dila dah maju sekarang...air dari paip tu dah macam air dalam besen biru Catfly jer..;)

dilaOHdila December 25, 2008 at 11:36 PM  

hehhehehe kak pint
cikgu fly nyer air paip lagi shuntek kak
pandai guna speed. teman ni main belasah ajer kak. mau kejongos nang kolam. Nasib baik orak nyemplong aku mau. nek orra emboh dadhi opo kak:-)

yong December 26, 2008 at 12:03 AM  

dilla..berasap weh aku tgk gmbr air paip tu!!!!!! marbelessssss shots!!

klu practice byk lagi, mau jadi terer giler hang nanti!!!!!!!!


pssst..nanti aku nak try jugak lah..kalau takmenjadi, aku jerit panggil hang okeh!

:)

deaf_angel December 26, 2008 at 6:05 AM  

dod cammana ko ambik gambo air paip tu
share the secret recipe ples

dilaOHdila December 26, 2008 at 6:51 AM  

Yong, DEF
tang paip tu aku main ngan SPEED. Lagi laju ayer tu maka speed kena turun sikit. Apperture tu x silap aku guna f5.6. Tu aku sampai nak terjongos kat batang paip semalam tu nak buat xperimen lah kunon dek NON! (hehehehe)

aimi @ kamalina December 26, 2008 at 9:59 AM  

DILLA................. tabik spring la kat kau ni.... cantik gilerrr...... suka tgk air pair tu...pergghhh.... hebatlaaaaaaa.... keep it up girl!!!!!!!

HABIHA69 December 26, 2008 at 12:40 PM  

Dilla...chanteknyer lah gambor itu...maka teringatlah saya kepada solat Jumaat hari ini...salam Jumaat Dilla dan salam Maal Hijrah untuk MU..moga dilimpahi rahmat yang mencurah-curah macam air paip itu...

arsaili December 26, 2008 at 2:04 PM  

salam..wahhh dh pandai guna aperture..saya dok belaja2 lepas tu lupa...tadi pagi gi town tangkap gambor...kekangan masa kekadang kena biarkan camera ke tepi. I would like to suggest..setiap entry bergambar tu letak la tips yg dibelaja kat bawah tuh...bole tumpang belaja sekali..ehehe

CatlinaFly December 26, 2008 at 3:09 PM  

wow..cantik..marbeles..bombastik!fantastik!
heh..sy pun tak mahir bab2 manual ni dila..main petik2 je..kalau org tny sebab tu tak ingat aperture, shutter speed bpe..buleh belajo dgn dila eh?

dilaOHdila December 26, 2008 at 3:20 PM  

Arsailii suggestion yang bagus tu. nanti dilla masukkan apa spec semua tu pada entry akan datang. Moga kita boleh dapat manfaat samasama kawan yang lain.

Cikgu Fly
tapi air paip kat rumah CIKGU FLY tu MABBELES sungguh. Tu ayor paip syabbas ke? Lain benor rupanya. Nape air paip syabbas bangi tak leh jadi ayer paip syabbas macam kat rumah cikgu Fly tu erk? (hehehehhe)

Fly December 27, 2008 at 11:41 AM  

salam..baru tengok air paip yang dilla tembak tu..hmmm superb ahhh..tahniah satu hasil seni photo yang sungguah menarik. sebenarnye gambar Dilla lagi asli berbanding saya, gambar saya telah dinodai oleh photoshop hehe.

kuizikel January 5, 2009 at 12:35 AM  

perghhhhhh.. ni yg mmbuatkan aku nak berguru ngan ko ni dila.. kenek opo orak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts