۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

UNCLE RAAJU STRAWBERRY FARM

 1st time dapat menjejakkan kaki ke Uncle Raaju Farms ni cuaca sedikit mendung. Hari dah agak petang. Destinasi yang terakhir sebelum pulang ke KL. Tq pada uncle Raaju kerana memberi peluang untuk merakamkan persekitaran Farms miliknya. dilla & kawan2 dapat masuk ke tapak semaian strawberry ini. Memang besar kawasannya. Memandangkan buah baru saja dipetik awal pagi maka ketika ini buah strawberry begitu berkurangan. Menurut Uncle Raaju lagi bulan April adalah musim buah strawberry disini.  Untuk mencapai warna kemerahan terlebih dahulu buah strawberry ini menempuhi 4 stage. Dari bunga menjadi buah yang berwarna hijau, putih dan merah dan boleh di petik hasilnya. Wah kalau nak pergi tengok strawberry ni lebat pergilah bulan April nanti erk. Di Cameron ni ada 4 Strawberry Farm yang Famous untuk dilawati. Diantaranya Raaju's Hill Strawberry Farm, Kasimani's Strawberry Farm & Healthy Strawberry Farm. 

Serba sedikit view di Farm Uncle Raaju nih. Uncle Raaju begitu ramah sekali. Sayang dilla tak dapat nak potretkan de' owner farm yang popular ni. Uncle raaju kata cukup lah dilla viewkan Farm strawberry ni ajer (he he he). Anyway BIG Thanks to uncle Raaju atas layanan lawatan yang diberikan. Ondeway balik asyik kenyang makan strawberry ajer. 

Ni bakal pekerja Uncle Raaju Farms. Dah hantar resume awal-awal lagi. Tengok budak 2 orang kat belakang tu. Asyik sungguh. Tak herannya aku nak shoot gambar dia orang ni erk. Uncle Raaju siap bukak pagar untuk kita orang shoot strawberry ni. Tq uncle Raaju.

2 comments:

☆ lieya latif ☆ March 4, 2010 at 12:40 PM  

ohoo ade musimnye...lieya serius tak tau kak....kalo camtu kene cari info gak kan ...baru seronok pergi time strawberry tgh lebat berbuah heheheeheh

deaf_angel March 4, 2010 at 8:39 PM  

nice dod

tempat gini murah eh dod, dah sampai supermarket, harga merepek la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts