۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

Welcome to DEERLAND

 



DEERLAND is special in its own way. Located in a natural rainforest just a stone throw away from Kuala Gandah Elephant Sanctuary and Krau Wildlife Reserve at Bukit rengit Lanchang, Pahang, it is about 2 hours journey from Kuala Lumpur. The serene and prestine natural enviroment is filled with abudance of flora and fauna.

Learn about the jungle, get in touch with your spiritual innerself. Feed the animals, appreciate what nature has to offer. (animals includes monkey, deer, snakes, sun bear and more....)
 

 

 










Inilah zoo DEERLAND milik En Abdullah yang telah kami jelajahi semalam. Ekcelli mission kami hanyalah melawat Sanctuary Taman Perhilitan Gajah di Lanchang. Tak sangka pulak Deerland jugak berada tak jauh dari tempat yang sama. Sekali marri baik singgah terus. Lagipun banyak masa lagi untuk melawat disini. Kami memang enjoyed sungguh semalam. Dapat bermesra dengan rusa yang begitu jinak sekali. Menurut En Dollah Deerland ni dibangunkan sejak 1996 lagi. Tempat yang bersih serta pekerjapekerjanya  yang begitu profesional menjadikan DEERLAND dikunjungi ramai. Menurut En Dollah lagi bukanlah wang sematamata yang dicari tetapi dia rasa bangga dgn kedatangan pengunjung yang datang ke Deerland dengan hati yang gembira serta menikmati  suasana alala SAFARI ini. Jangan lepaskan peluang sekiranya mengunjungi Kuala Gandah dan singgalah disini. Bayaran yang dikenakan hanyalah Rm6 sahaja.




 
En Abdullah pemilik Deerland.


8 comments:

PINATBATE February 1, 2010 at 2:34 PM  

best..best..

~~ciklinn~~ February 1, 2010 at 3:40 PM  

ramai yg ckp tmpt ni best...tingin gak nak gi... bestkan leh bg mkn deer camtu..mesti budak2 teruja kan...

re:TQ kak... linn tgh try n error skrg nie.. hehhe

FarEast February 1, 2010 at 4:13 PM  

wah! memang tmpt ni sesuai bawa family ;)

HABIHA69 February 1, 2010 at 8:45 PM  

ensemnya pakcik yang jaga deer land tu...ada tempat menginap ke di sana? budak-budak tentu suka kan..kan..

Yunus Badawi February 1, 2010 at 9:39 PM  

Kabare? Wah pergi Lanchang ya semalam. Terima kasih utk info ini. Sebelum ni cuma pernah dengar tentang santuari gajah aje.

dilaOHdila February 1, 2010 at 9:59 PM  

salam kak pint....
nanti boleh bawak anak anak datang sini
memang enjoyed, best mbangget!!

dilaOHdila February 1, 2010 at 10:01 PM  

CIK lin
seronok tak terhingga dapat gadjet baru
selamat menembak erk....

Far east
boleh outing kat sini. ada jungle tracking jugak kat deer land ni taw...

Ustad...
ngarrang yo...ayyuh
nang kene challet baru nak dibina
tapi kalau dari KL tak jauh dah. 1 1/2 jam jek kan

Waras kang Yus
cuti skolah ke weekend boleh datang bwk budak2 kat sini. Kat zoo tak leh nak main2 ngan rusa kan. kat sini boleh ajer....ada Sun bear taw.

nurarinab February 2, 2010 at 2:20 PM  

nice pics..sukelah gambar2 u!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts