۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

TESTING

.
Click each to enlarge

Menu dari KUALA SEPETANG. 


Dalam duk melanguk kat photoscape ni teringin lak nak buat layer. Aku try godek-godek nak buat jugak macam si Kui custom. Tapi ni bukanlah custom. Aku try nak cuba buat macam wedding punya layout jek. Agak-agak menjadi tak erk....




New gadjet. Kui punya gadjet baru.


D90 kitlens yang banyak membantu.


Untuk shoot ni dilla gunakan D90 kitlens.Lens 50mm ni aku dah jual kat Uyie. Uyie pulak dah jual kat forumer snapmalaysia. Sebabnya D60 Uyie pun kena manual focus gak. Letih lah letih. Bila Kui beli 35mm macam best lah pulak.Jap nak cari folder yang kui shoot kat Ayamas petang tu.


Lens 50mm paling best untuk food photography. Tapi kalau dipadankan dengan D40 memang boleh massak giller. Manual focus. Tahu lah ajer macamana.




Nota yang sangat berguna dari Cikgu Azhar Ariff.


Ini masih dalam pembelajaran. So ada sikit Overxposed tu maafkan lah erk. Sensor D40 ni memang kotor giller gaban. Tapi nasib baik cikgu Azhar dah tolong cucikan. So abaikan lah dot dot tu erk, pejam mata sebelah. Tengok jer bawang tu.



Waktu ni dilla & shila mengikuti class food photography dengan CikGu Azhar Ariff di PJ. Memang best class ni. Banyak juga tips yang cikgu Azhar ajarkan pada kami. Selain dari itu sebelum habis class cikgu Azhar mengajar kami bagaimana untuk membuat editing. Class habis sampai pukul 7 pm.






 Ini kamera Shila D60 aku pinjam jadikan model dalam kotak putih ni. Cam ni lah rupanya erk bila kita dah snap. Seolah2 macam dalam white studio lak. Beli jer kat stationery shop ada jual board ni. Jadikan seperti kotak. Lighting kena cukup. Letak lampu kiri kanan. Try aar mesti jadi.Sementara cikgu monitor box sebelah sana aku ngan shila dok sebok main white box ni. Habis semua aku letak nak tengok apa resulf yang aku dapat ( he he he).

Testing

Lain macam jer blog ni. Jap nak try godek-godek menatang dalam ni. Aku dah check semua blog ternyata acct BLOG aku ajer yang mereng. Ni features apa ntah ni. Tak pernah ku nampak pun. Menyusahkan betul lah.Bovingnyerrrrrrr!!!

18 comments:

ibad October 25, 2009 at 10:04 AM  

jangan fenin2 maksu!
nanti lama2 OK lar tu

Helmiyani October 25, 2009 at 12:39 PM  

pe yg peliknya dilla? aku tengok sihat je blog ko ni? cuma ko tukar kaler layout je kan? aku pun dah boring ngan layout blog aku tu... tapi nak tukar tak nyempat2...

suka tengok gaya amik gambo food tu.. ada style!!

dilaOHdila October 25, 2009 at 1:46 PM  

nUNU,
pAda Zahernya nampak ok
tapi bila aku nak posting MENATANG yang ada dalam ni knapa RUPA dia cam ni...adei NUNU aku nak nangis ni!
Kenapa rupa dia tak macam selalu. Ni rupa Pokok kelapa pun ada......
camana aku nak buat ni...

asyiekdesa October 25, 2009 at 2:10 PM  

hebat...sangat kemas

hidungberantai October 25, 2009 at 2:51 PM  

salam alaik...wah bwajah baru ek...nape tukar..kan yg lma lg cantik..neway bestnya dpt p kelas mcm tu..lg btambah pro la pahni leh la ngajo sya yg bru blaja ni lak...

dilaOHdila October 25, 2009 at 2:56 PM  

HR
sajok nak tukar lah. BOVINKkkkkkk
tak per nanti kalau dah BoVinkkk tukar balik erk (huhuhu)

Uncle October 25, 2009 at 3:12 PM  

wooooo...power! Uncle pun nak buat kotak putih jugak pakai bedsheet buruk...woooo tak tahan tengok cili tu! Best, cantik....woooooo

PINATBATE October 25, 2009 at 3:16 PM  

Dila sekarang dah jadi SUPERPOWER! nak tegur pun dah naik segan...

dilaOHdila October 25, 2009 at 3:31 PM  

Kak pint....
jangan lah cam tu kak Pint
ambVoiiii
Patut lah urang gi umah sinun dikunci
sampai hati (ahak)

Dear Uncle
kalau pakai Kotak gabus pun boleh kut
janji putih. Lighting no problem. Lampu hotel banyak kan. Cuba buat nanti....

kuizikel October 25, 2009 at 7:27 PM  

wah terkejut makcik tengok nama makcik kuar dlm blog ni..hehehehe... ingat sis dah sambar d90..hohoho..

bila tah bleh outing lagi ni.. idup d40!

PINATBATE October 25, 2009 at 7:32 PM  

kunci..??
err..tak de punn...maner aderr...

aleh October 26, 2009 at 11:31 AM  

wah tak lama lagi naik tahap sifu la dila ni...
bole la ajar kita org...

mama suri October 26, 2009 at 12:37 PM  

ok je blog ni..

☆ lieya latif ☆ October 26, 2009 at 12:57 PM  

CANTEK2 LA KAK dilla...terpukau lieya tgk....sonokkan gi kelas snapping2 nieh.....kalo dah minat sanggup gi menuntut ilmu kan.....kak dilla ni dah leh di panggil otai ni dlm snapping2 nieh...

cikbedahlaser October 26, 2009 at 1:02 PM  

selalu gune wrapping paper kt stor ni..wat backdrop utk amik gmbr cenderahati kt stor ni.... hheehehehe tp hasil nye cantik... senang 'org besar' nk tgk gmbr cenderahati die... heheheh

kuizikel October 26, 2009 at 1:33 PM  

wah pakai pscape ek sis? saya pon slalu layout tu pakai picasa, pastu baru adjust kat photoshp...

dilaOHdila October 26, 2009 at 1:41 PM  

Salam adik2 ku...

kui ni aku pakai Pcape. tapi tak ler terang mcm hang buat tu. tak mengerlit aaaaa. camana nak buat kasi lagu tu?

Tq lieya...
Oh lieya jauh benor ler mike. teman idok sampei situ lagi. amik angle pun idak lepeh lagi ni lieya.

Mama suri
zahernya nampak ok. bila masuk dalam sini aduh....fenin tak habis lagi ni (he he he)

dilaOHdila October 26, 2009 at 1:46 PM  

kak pint...
dilla saJOK buat lawak jer tu (ahak)

Abah Riyan
nanti nak blajor leh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts