۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

Benvenuti ai miei amici


Uncle,
Waktu ni macam berangan-angan duduk kat taman japan lah pulak. Kat sana banyak yang hijau-hijau kan uncle. Terbayang-bayang ada tasik. Syoknya lah kan. Tapi tinjau kat bawah ni longkang yang nampak.Pokok atas tu kat belakang rumah jek. Ini salah satu homework yang cikgu Milly suruh buat petang tadi. Tunggu  lah komen dia esok pagi. 

Daun-daun kering tidaklah  seperti daun maple yang sungguh unik itu. Cukup sekadar daun betik yang dapat ku lakarkan ketika ini. Memang banyak seperti banyak buahnya. Tak payah beli kat pasar malam dah. 



Sepit atau penyepit?

 


Hari ni aku tak kerja tapi ada kerja yang cikgu suruh buat. Cikgu aku ni satu sekolah masa sekolah rendah dulu. Kita orang satu bas. Pergi sekolah sama-sama. Balik sekolah pun sama-sama jugak.  Ada dua tiga orang lagi. Kalau ikutkan macam cerita GANG BAS Sekolah tu lah. Bila petang main kat padang pun sama-sama gak lah dengan geng satu bas ni. Pebret kita orang suka main BALING KASUT. Dulu kan pemes permainan ni. Cikgu ni terror bab baling2 ni. Aku lah jadi mangsa dia. Sakitnya usah cakap. Kalau ada dia depan mata aku ni nak gak aku baling kasut lagi (he he he). Mesti sakit kan. 25 tahun yg lalu tangan aku ni tak kuat mana. Coba sekarang.....mau melanting terus slipar getah ni. 25 tahun yang lalu jugaklah aku dah tinggalkan dunia persekolahan ni. Tak sangka jugak lah boleh jumpa gang bas sekolah lama ni.Kat mana jumpa mestilah dekat FB. Kenapa aku panggil cikgu. Sebabnya dia memang lagak macam cikgu. Suka kritik. Tak kisahlah asalkan kritikkan nya itu membina.(Tapi adakala banyak songeh) ------> Hu hu hu! Yer lah kan dia bagi idea suruh aku shoot langit dalam net basketball (macam kat bawah tu). Lepas tu ada dia kata macam periuk nasik! Dia sajok! taw sajok tu mende (sengaja!) Periuk nasi atas langit yer. So petang tadi aku carilah idea nak cari objek yang senang yang ada depan mata. Dari sejak puasa hari tu aku teringin nak shoot atas rumput. Rumput hijau yang shuntek daunnya. Rumput kat rumah ni cipot jek. Silap hari harta kuceng melambak kat tepi tu. Tapi sekarang kuceng dah tak ada. So rumput pun nampak hijau belaka. Teringat pada kak Ita yang jauh disana. Apex & Kak Ita  selalu pergi outing. Shuntek view rumput kat sana kan kak Ita, bestnya lah.


PER TE IL MIO AMICO

 
Click each to enlarge
 

6 comments:

Anonymous October 26, 2009 at 3:51 PM  

yg no dua tuh tobat aku nampak cam semangkuk nasi...!!!

dilaOHdila October 26, 2009 at 4:19 PM  

ha ha ha Milly
saJOK ko erk
tu kan idea hang gak suruh aku buat pagi tadi...
MANGKOK NASI ko cakap, CIS!!!!!

Uncle October 26, 2009 at 4:56 PM  

Wah...bahasa apa tu? French tak French.....Italian tak Italian....model kat 1st photo tu macam pernah nampak lah..

Helmiyani October 26, 2009 at 5:03 PM  

kad raya perancis mari ka? hehehhe...sawadikkap aku tau la... ekekke

dilaOHdila October 26, 2009 at 5:05 PM  

hahahhaha UNCLE
ntah lah arinih tak korjer
cuti. dok pakat blajar bahasa
kalau salah betulkan lah erk
(kalau salah lagi memang google tipu aku lar ni)

NUNU
sawadikap.....
nak sambung lagi aku tak taukkkkkk

PINATBATE October 27, 2009 at 6:13 AM  

eemm..
rupa-rupanya ciri-ciri cikgu tu suka mengkritik..ingatkan membebel jer..

Dila
Hati-hati yer masa meniarap amek gambar rumput tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts