۞ MoNggO MamPeR ۞

♥♥I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture Birthday Party &Etc♥♥

worldwide.fm
Sekarang Ada Orang sedang melepak kat sini.terima kasih dan datang lagi

Diary




Tetamu cilik kami semalam




Hari ni ada tamu nak datang. Favourite dia memang rendang ayam & laksa. Pagi2 lagi sis dilla dah bersantai kat dapor. Kira hari ni dapor rumah ni busy macam MAS CATERING tuh. Tugas dilla bantu apa yang patut jek. Basuhbasuh pinggan ni suka aaa.



Laman rumah ni banyak pokok betik. Kekadang tu sampai dah jadi tempat burung transit kat pokok ni. Tu yang terjadi macam kat atas tu. Sedarsedar dah rongak.


View dari jambatan bangi (ahak)

Teringat pulak nak bagi makan ikan. Dulu dalam kolam ni ada 27 ekor Ikan Kup. Tapi kini tinggal 12 ekor sahaja. Ada yang besar buku lali kaki. Kadangkadang bila ikan ni timbul rasa takut pulak. Macam PIRANA rupanya (he3x) tapi syok time nak bagi makan tu. Bunyi air tu yang seronok telinga ni dengar.



Awal pagi lagi dah jumpa Momma Mia kat pagar. Yahoo...dapat souvenior dari aussie lagi. tq momma Mia. Shunteknya.......banyak dah koleksi Maksu dilla kali ni. Damia with dad & mommy baru balik dari Melbourne. Alhamdullillah dah selamat sampai. Tq pada Angah kerana jadi tour guide utk abang saiful & Kak Lela. Seronok dengar cerita Damia kejar kanggaroo kat Island tuh. X sabar nak tengok FP Momma Mia ni.

6 comments:

Uncle October 13, 2008 at 9:50 PM  

Salaam.

My favourite photo is still gambar daun yang lepas hujan tu. Nice shot. Uncle tak sabar nak beli kamera ni.

Uncle

Lina October 14, 2008 at 1:14 PM  

excellent pics dila, nampak detail DOF (Deep of fields).
gambar portrait pon not so bad.

tang air a.k.a waterfalls kalo di halusi turun ke 1 atau 2 sec exposure bertambah silky lg air tu.

dilaOHdila October 14, 2008 at 4:12 PM  

Tq lina
aku try gak tang tu
tapi x jadik2 pulak ..............

dimar October 15, 2008 at 1:57 PM  

salam dila...
foto ney bagus mbanget la.
ni pakai kamera yang mana ni?

dilaOHdila October 15, 2008 at 5:06 PM  

DIM....
iki pakai kamera yang sama
tapi enggak jelas sangat lah
setting kut

Lina October 20, 2008 at 11:58 PM  

salam,
dila, shot utk waterfall kena guna guna Circular Polarizer stick dgn Graduated filter( ND f-stops 8,6,4) baru bertambah cantik.

biasanya gitulah utk mengelakkan & cut the glare & refelection yg nampak `harsh`.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My photo
I am Freelance Photographer I shoot for Engagement,Family Potraiture & Birthday Party ♥♥ my email: ohdilla@yahoo.com

۞Got Promblem ۞

click here for help

۞ Blog Archive ۞

Powered by Blogger.

۞ Recent PostS ۞

Recent Posts

Popular Posts